WANTED! Cel mai cautat infractor din Romania, “vanat” de FBI cu o recompensa de 1 milion de dolari! Este platita cash orice informatie care poate duce la capturarea infractorului

nicolae-popescu

Cel mai cautat infractor din Romania poate aduce vanatorilor de recompense un premiu de nu mai putin de 1.000.000 de dolari, dupa ce FBI a anuntat ca plateste cash orice informatie care poate duce la capturarea suspectului.


Hackerul Nicolae Popescu este acuzat ca a escrocat utilizatori de internet din Europa si America, amatori de cumparaturi online, cu aproape 3 milioane de euro, dupa ce le-a vandut produse fictive.

La data de 20 decembrie 2012, Judecatoria Districtuala a Statelor Unite, Districtul de est din Brooklyn, New York, a emis un mandat federal de arestare pe numele lui Nicolae Popescu, din Alexandria, Romania, dupa punerea sa sub acuzare pentru complicitate la comiterea infractiunii de transfer bancar fraudulos, spalare de bani, fals in acte si uz de fals si trafic cu marci inregistrate false; infractiune de transfer bancar fraudulos; spalare de bani; fals in acte si uz de fals; trafic cu marci inregistrate false.

Paradoxal, Popescu a fost arestat de politia romana in 2010, dar numai pentru cateva ore. O problema legata de documente, care nu erau actualizate, a obligat  fortele de ordine sa-l elibereze pe cel care inca de pe atunci era considerat drept lider al unei bande organizate formate din 30 de persoane, specializata in frauda pe Internet, in special pe site-ul eBay.

Acuzat ca a escrocat intre 2006 si 2010 utilizatori de Internet din toata Europa, insusindu-si fraudulos 800.000 de euro, vanzandu-le obiecte care nu existau, Popescu a scapat din cauza unei neintelegeri administrative si dupa o vreme si-a reluat treaba. De data asta, a vizat cetatenii americani. Acum, e in vizorul FBI tocmai pentru acest lucru.

FBI il acuza ca a incasat ilegal aproape 3 milioane de dolari (2,17 milioane de euro) intre aprilie 2011 si decembrie 2012.

Potrivit FBI, in afara lui Nicolae Popescu (33 de ani), originar din Alexandria, pe lista se mai afla Razvan Dragomir (34 de ani), zis “Manu]a”, Ovidiu Vlad Cristea (26 de ani) din Zimnicea, zis “Ica”, Dumitru Bosogioiu (32 de ani) din Orlesti, Daniel Alexe si Tudor Barbu Lautaru, cunoscut drept “George Skyper”, precum si albanezul Fabjan Meme. (V.E.)

 

Leave a Reply