SPARGATORI DE GREVA! Doar un singur salariat din Primaria Timisoara va intra in greva generala! Ceilalti, probabil, nu au nevoie de salarii mai mari, vouchere de vacanta, tichete de masa

greva_PMT

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) continua actiunile de protest, dupa ce Ministerul Muncii a respins revendicarile salariatilor din administratia publica locala, cu o greva generala de o zi.


Liderii FNSA acuza neseriozitatea partenerilor de dialog din Ministerul Muncii, cu care au fost la un pas sa semneze un acord de suspendare a grevei. „Negocierile au inceput la ora 15 si s-au finalizat la ora 22.30. Pana la ora 21 am reusit sa convenim asupra unui acord de suspendare a grevei, dupa ce ministrul Muncii s-a angajat sa promoveze un act normativ care sa reglementeze acordarea normei de hrana si tichetelor de vacanta pentru salariatii din administratia publica, iar din 15 iulie urma sa fie demarate discutiile pentru legea unitara de salarizare. Dupa ce am convenit asupra formei finale a acordului si i-am adus unele corecturi de natura tehnica, acesta a fost trimis spre printare pentru a fi semnat de catre toate partile implicate in negociere. In momentul in care ne-a fost returnat pentru a fi semnat, acesta nu mai continea nicio referire la cele convenite, lipseau termenele clare de finalizare si angajamentele ferme. In schimb, a fost introdus un angajament al reprezentantilor Guvernului Romaniei de formare al unui grup de lucru care sa analizeze posibilitatea acordarii drepturilor solicitate”, a relatat presedintele FNSA, Valer Suciu.

Din aceste considerente, in data de 12.07.2016, sindicalistii din 57 de primarii din Timis vor intra in greva generala de o zi, intrerupan complet activitatea.

Ca un semn al lipsei de solidaritate intre salariatii din administratia publica locala, trebuie sa spunem ca, in timp ce in celelalte orase din Timis participarea la greva a functionarilor din primarii este masiva, in Primaria Timisoara doar un singur salariat si-a dat acordul pentru a participa la greva. Tocmai de aceea, liderii de sindicat au adresat un apel catre toti salariatii din administratia publica locala sa se solidarizeze cu demersurile colegilor reprezentanti de catre FNSA, sa inteleaga ca „doar impreuna vom reusi sa eliminam discriminarea de natura salariala la care suntem supusi in raport cu administratia centrala”. (M.I.)

Leave a Reply