PREMIERA! La Finantele Publice Timis, obligatiile fiscale pot fi platite si cu cardul! Garanti Bank a instalat POS-uri in 25 de sedii ANAF din vestul tarii

dragu si dudas

Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au anuntat, joi, ca, incepand din aceasta saptamana, persoanele fizice din 10 judete pot sa isi plateasca obligatiile fiscale cu ajutorul cardului bancar la ghiseu.


In acest scop, au fost instalate 101 POS-uri, in 53 de sedii ANAF (directii regionale, administratii fiscale judetene si servicii fiscale orasenesti cu unitati de trezorerie).

In zona de vest a tarii, Garanti Bank, banca desemnata castigatoare de catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara, in urma licitatiei pentru achizitia de servicii bancare, a instalat, deja, 49 de POS-uri in 25 de sedii ale ANAF din judetele Arad, Caras Severin, Hunedoara si Timis.

“Imbunatatirea relatiei dintre cetatean si ANAF este un obiectiv al nostru Pot fi platite cu cardul bancar diverse taxe si impozite, venituri fiscale si nefiscale, precum sunt impozitul pe venit, impozitele obtinute pe veniturile din România de nerezidenti, accize, contributii de asigurari sociale, contributii pentru asigurari de accidente de munca si boli profesionale, asigurari sociale de sanatate, pentru somaj si TVA, taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare, taxe consulare, taxe si alte venituri din protectia mediului, amenzi, penalitati si confiscari”, a spus ministrul Finantelor, Anca Dragu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara.

Duma 01

Procesul de modernizare si debirocratizare continua. ANAF a initiat procedura de licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de acceptare a platilor de impozite, taxe, contributii si alte sume efectuate online prin carduri bancare prin intermediul Sistemului National Electronic de Plati (www.ghiseul.ro).

Anuntul de participare cu numarul 168765/19.07.2016 poate fi consultat pe site-ul SEAP, iar termenul limita pentru primirea ofertelor este 23 august. 

Reamintim ca ministrul Finantelor, Anca Dragu, intrebata cand se va putea face plata cu cardul si la Trezorerie, a raspuns ca pana la inceputul lunii septembrie plata cu cardul va putea fi facuta in intreaga tara. “Practic, luna septembrie este luna in care se vor face platile pentru trimestrul trei. Pana la inceputul lunii septembrie toata tara va avea aceasta posibilitate, de a oferi servicii de plata cu cardul la ANAF”, a afirmat Dragu la o conferinta de presa. (V.E.)

2 thoughts on “PREMIERA! La Finantele Publice Timis, obligatiile fiscale pot fi platite si cu cardul! Garanti Bank a instalat POS-uri in 25 de sedii ANAF din vestul tarii

  1. Ce tare , nu ma asteptam in 2016 la asa ceva! In Israel o tara plina de atentale si patrunjel ib puata cumperi cu cardul! Extraordinar! Putem plati cu cardul! Isi merita salarile directorii anaf

  2. “Adi”șor…pune mana pe carte,invata corect scrisul,probabil si cititul si dupa exprima-ti punctul de vedere cu privire la plata cu cardul!!Ca deocamdata e prea complicat pt tine!!!!

Leave a Reply