ACASA! Fostul inspector sef al Politiei Timis a fost eliberat din arest! Sanatatea subrezita a comisarului sef Sorin Muntean i-a sensibilizat pe procurorii DNA, care nu au mai contestat inlocuirea masurii preventive

Sorin-Munteanu-impact

Fostul inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Sorin Muntean, a fost eliberat din detentie si trimis in arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a admis, pentru a sasea oara in decurs de cinci luni, cererea inculpatului de inlocuire a masurii preventive.


Pana acuma, de fiecara data, procurorii anticoruptie au contestat decizia judecatorului de drepturi si libertati, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, disciplinata, actiunea DNA.

De aceasta data, procurorii DNA nu au mai atacat decizia Curtii de Apel, iar comisarul sef Sorin Muntean a fost trimis acasa. “Dupa o lupta surda cu procurorii DNA, care au tot contestat deciziile favorabile noua ale judecatorului de drepturi si libertati, de aceasta data n-au mai formulat contestatie. Probabil, s-a avut in vedere si plangerile noastre adresate Comisarului European pentru Justitie, in care am aratat efortul procurorilor de a-l tine in arest preventiv, cu orice pret, pe fostul inspector sef al Politiei Timis”, a precizat avocatul Florin Kovacs.

“Pe durata arestului la domiciliu impune inculpatului urmatoarele obligatii: – sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; – sa nu comunice direct sau indirect cu inculpatii B.I., P.D., B.M., T.N.C. si nici cu martorul C.C.F. In baza art. 221 alin. 4 C.p.p. atrage atentia inculpatului asupra faptului ca in caz de incalcare cu rea credinta a obligatiilor care ii revin, măsura arestului la domiciliu se poate inlocui cu masura arestarii preventive”, se mentioneaza in incheierea finala a instantei.

Reamintim ca, in cel de-al doilea dosar in care este cercetat penal, comisarul sef Sorin Muntean a fost retinut la inceputul lunii februarie, fiind acuzat de luare de mita de la liderului clanului tiganesc Viscol, din Lugoj, Iulian Bot, pentru “rezolvarea” preferentiala a unui dosar de evaziune fiscala. (V.E.)

Leave a Reply