ADMITERE! Facultatea de Politie, asaltata de absolventii de liceu! Peste 12 candidati pe loc, in timp ce concurenta la Jandarmi si Pompieri – 7 candidati pe loc

Ministerul de Interne a anuntat ca, in aceasta perioada, peste 4.300 de candidati si-au depus dosarele pentru examenul de admitere la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, in conditiile in care numarul de locuri oferite la cele sase facultati este de doar 795.


Cei mai multi dintre candidati s-au inscris la Facultatea de Politie, unde se inregistreaza o concurenta de peste 12 candidati/loc. In cazul facultatilor de Jandarmi si Pompieri se inregistreaza peste 7 candidati/loc.

politiste1Pentru acest an, in contextul aplicarii Planului de reducere a deficitului de personal din MAI, aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Toba, cifra de scolarizare a Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” a crescut cu 184 de locuri, de la 611 in 2015 la 795 de locuri in anul 2016.

Pana la acest moment, candidatii au parcurs mai multe etape de selectie, printre care evaluarea psihologica si vizita medicala.

Academia de Politie primeste studenti la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative – specializarea „Drept” (inclusiv invatamant la distanta), Facultatea de Politie, Facultatea de Politie de Frontiera, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Pompieri si Facultatea de Arhivistica.

De asemenea, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative are si specializarea ”Administratie publica”,  forma de invatamant cu frecventa, locuri pentru studenti civili, cu taxa. (M.I.)

 

Leave a Reply