EXPLOZIV! O scoala privata din Timisoara, pe lista neagra a sultanului Erdogan! Turcii cer inchiderea scolii, pe motiv ca ar fi finantata de imamul “terorist” Fethullah Gulen

spectrum_timisoara_large

O scoala privata din Timisoara a ajuns pe lista neagra a presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, alaturi de alte scoli si universitati din Romania, care a somat guvernul roman sa inchida imediat aceasta unitate de invatamant gimnazial intrucat ar fi detinuta de imamul Fethullah Gulen, care este acuzat ca a organizat lovitura de stat din Turcia.


„Incercarea de lovitura de stat apartine Organizatiei Teroriste Fethullah Gulen (Fethullah Gulen Terorist Orgutu – FETO). Guvernul nostru a informat la timp toti aliatii si partenerii privind liderul si adevaratul scop al acestei organizatii si a solicitat inchiderea institutiilor si a fundatiilor acesteia din strainatate. Institutiile de invatamant si fundatiile din Romania se inscriu in acelasi context”, a anuntat ambasadorul Turciei la Bucuresti, Osman Koraly Ertas.

Pe lista neagra a sultanului Erdogan se afla, alaturi de Scoala Internationala „Spectrum“ Timisoara, alte 10 unitati de invatamant preuniversitar din Iasi, Cluj, Constanta, Ploiesti, Bucuresti, dar si o universitate, in Capitala, toate grupate sub denumirea „Lumina Institutii de Invatamant”.

Acuzatia halucinanta ca scolile turcesti din Romania ar face parte din miscare Hizmet, coordonata de clericul Fethullah Gulen, si ca acestea ar actiona impotriva ordinii de drept din Turcia si impotriva presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a starnit proteste indreptatite in spatiul public, mai cu seama ca elevii scolilor Lumina au castigat numeroase medalii la olimpiade si concursuri internationale de informatica, matematica, fizica si chimie.

Cele 10 scoli din Romania sunt repartizate in 5 judete, avand un numar total de peste 3.300 de elevi, dintre care peste 95% sunt romani.

Reamintim ca, in septembrie 2015, Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, care face parte din reteaua „Lumina Institutii de Invatamant”, a inaugurat cel mai mare campus scolar din Romania, cu 117 sali de clasa, 18 laboratoare, 3 mini sali de cinema, 4 biblioteci, sala de mese cu circa 600 de locuri, 6 sali de sport acoperite, 6 terenuri de sport exterioare, o sala mutifunctionala cu circa 600 de locuri, toata investitia fiind evaluata la 12 milioane de euro.

Pentru a sublinia modul abuziv in care se intocmesc listele razbunarii cerute de Recep Tayyip Erdogan, dupa tentativa de lovitura de stat, un avocat din Bucuresti a atras atentia ca Scoala Internationala „Spectrum“ Timisoara s-a inchis in urma cu doi ani. “Cele 11 scoli la care face referire domnul ambasador sunt de fapt 10, una fiind inchisa acum doi ani, la Timisoara. O minima informare (si) pe acest aspect ar fi fost binevenita”, atrage atentia avocatul Constantin Florin Durgheu, solicitand autoritatilor romane sa ignore cu desavarsire cererea Turciei.(G.I.)

 

 

Leave a Reply