PREMIERA! Fostul presedinte, Traian Basescu, trimis in judecata pentru amenintare! Pentru prima oara dupa Revolutie, procurorii au “executat” un fost sef de stat

basescu-suparat11

Fostul presedinte, Traian Basescu, a fost trimis in judecata pentru amenintare, intr-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Pentru prima oara dupa decembrie 1989, Romania are un fost presedinte trimis in judecata.

Scandalul Basescu – Firea a inceput dupa ce fostul presedinte, referindu-se la actualul primar al Capitalei, a spus ca si acum poate spune ca aceasta este “o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist”.

“Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a spus Basescu, pe 14 aprilie 2014.

Vestea intocmirii rechizitoriului si trimiterii in judecatal-a infuriat teribil pe fostul presedinte, care i-a criticat vehement pe procurorii care au instrumentat dosarul. “Ce nu face doamna Camelia Sutiman pentru un nou mandate de Procuror Sef Sectie…”, a reflectat Traian Basescu, inainte de a-si exprima convingerea ca Parchetul General trebuie sa ramana in afara jocurilor politice. „Cu certitudine, cind Ponta si Antonescu, insotiti de doamna Firea, mobilizau si instigau zeci de mii de oameni sa urle pe stadioane “Basescu la puscarie” nu era nici o amenintare, era o dezmierdare. Cum dezmierdare era si cand doamna Firea o acuza in mod mincinos pe fiica mea ca a facut o tranzactie ilegala. Oare unde erau procurorii Adina Petrescu si Camelia Sutiman cand asupra mea si a familiei mele se proferau aceste amenintari?”.

Traian Basescu este acuzat, oficial, de amenintare, iar in cazul in care va fi gasit vinovat risca de la 3 luni la un an de inchisoare sau amenda. O alta miza a acestui dosar poate fi eliminarea liderului PMP din viata politica… (V.E.)

Leave a Reply