ALCHIMIE! Aproape 500.000 de euro, suma cu care fostul secretar al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, si-a imprumutat fiica in ultimii patru ani! In aceasta perioada, salariile sale au fost de doar 70.000 de euro

cojocari_impact

Cel mai longeviv secretar de primarie din tara, Ioan Cojocari, de la Primaria Timisoara, si-a pus haina de functionar public in cui si a iesit la pensie.


Dupa 24 de ani in care, cu semnatura sa de legalitate, si-a pus amprenta asupra transformarii centrului Timisoarei intr-un cartier de lux al bastanilor de matase, Ioan Cojocari a reusit performanta de a iesi la pensie, liber, fara macar o zi de arest preventiv.

O adevarata performanta edilitara, daca ne gandim ca unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai sai, Nicusor Miut, fostul director al Directiei Patrimoniu din Primaria Timisoara, se afla dupa gratii, unde executa o pedeapsa de 4 ani de inchisoare.

Prima oara a ajuns in atentia DNA in urma cu cativa ani, dupa ce un avocat care se profilase pe construirea de mansarde l-a reclamat ca i-a cerut spaga pentru a-i semna niste autorizatii de construire.

Dosarul a fost trimis la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, unde un procuror abia venit in oras, a si inceput urmarirea penala. “Este tanar, fara experienta!”, a explodat Cojocari, cand a aflat ca este urmarit penal. Ulterior, dosarul a fost clasat, intrucat avocatul constructor, Teofil Drugarin, nu a reusit sa-si dovedeasca acuzatiile.

De altfel, Ioan Cojocari a beneficiat, in ultima zi de lucru la DNA Timisoara a procurorului Florian Munteanu, in 2011, de o rezolutie de scoate de sub urmarirea penala, intr-un dosar in care era acuzat de abuz in serviciu, pentru refuzul de a despagubi mostenitorii unui teren pe care s-a construit Uzina de Apa, document pe care l-a tot fluturat ca un argument pentru corectitudinea sa.

Totusi, acel document de la prietenul sau Florian Munteanu nu a mai avut nicio valoare in dosarul finantarii ilegale a echipei Poli Timisoara cu aproape 8 milioane de euro, unde a fost trimis in judecata, alaturi de fostul primar Gheorghe Ciuhandu si alti fosti functionari ai Primariei Timisoara.

Priceput in tainele “alchimiei” edilitare, Ioan Cojocari a reusit performanta ca, in ultimii patru ani, sa o imprumute pe fiica sa, Paula Cojocari, notar public, cu aproape 500.000 de euro, in timp ce salariile sale insumate au fost de doar 70.000 de euro.

paulacojocari2

Conform declaratiilor de avere, in 2012, 2013 si 2014, Ioan Cojocari a imprumutat-o pe Paula Cojocari cu cate 110.000 de euro, in timp ce in 2015 i-a virat in cont, tot ca imprumut, 160.000 de euro.

O taina financiara care nu a fost patrunsa, inca, de procurorii anticoruptie, in conditiile in care Ioan Cojocari este foarte greu de bagat in corzile justitiei. Cu siguranta, are pregatire in tehnica autoprotectiei si manipularii subconstientului colectiv, in conditiile in care, in perioada 1975-1976, a facut armata la UM 0900 Gradistea, judetul Ilfov, care, in prezent, este unitate de instructie a SRI, unde se organizeaza cursuri aprofundate pentru ofiterii de informatii… (V.E.)

Leave a Reply