ATENTAT LA NISA! Un camion a intrat in plin in multimea adunata sa vada focurile de artificii de Ziua Nationala a Frantei! Peste 70 de morti si sute de raniti

nisa

Un camion a intrat in plina multime joi seara, la ora 22.30 (23.30, ora Romaniei), la Nisa, unde oamenii sarbatoreau Ziua Nationala a Frantei si urmareau focurile de artificii, a informat cotidianul Nice Matin pe site-ul sau, citat de Le Figaro.


La postul de televiziune BFM-TV, subprefectul departamentului Alpes-Maritimes, Sébastien Humbert, a vorbit despre „mai multe zeci, poate vreo 30 de morti si poate mai multe sute de raniti”. Soferul camionului care a izbit multimea a fost impuscat, a precizat el.

Autoritatile locale si nationale sustin ca este vorba despre un atentat terorist. Fortele de securitate fac apel la cetateni pentru a ramane in case. Presedintele francez, François Hollande, care se afla la Avignon, se intoarce la Paris, unde va merge direct la celula de criza infiintata la Ministerul de Interne.

UPDATE! Bilantul victimelor creste rapid si autoritatile vorbesc deja despre 73 de morti, la Nisa.

UPDATE! Potrivit altor surse ar fi vorba de mai multi suspecti, dintre care unul a fost retinut. Le Figaro spune chiar ca este in desfasurare o actiune de luare de ostatici la un hotel, dar informatia nu este confirmata. Aceste informatii au fost infirmate ulterior de autoritati care vorbesc de un singur om aflat in camion.

Le Figaro sustine ca in camion au fost descoperite arme si grenade, fapt care ar certifica ideea unui atentat terorist.

Fortele de securitate fac apel la cetateni pentru a ramane in case. Pe imagini se observa cum oamenii fug de la fata locului fiind cuprinsi de groaza. Le Figaro vorbeste de gestul impresionant al taximetristilor care ii evacueaza gratuit pe oameni din zona

 

 

Leave a Reply