BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

DEZASTRU PENTRU SOFERI! 500 de permise retinute si amenzi de aproape 3 milioane de lei! Acesta este bilantul controalelor in trafic efectuate, sambata, de Politia Rutiera

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

politie rutiera

Politia Rutiera a intensificat actiunile de control in trafic, astfel ca, in urma actiunilor desfasurate sambata, politistii au aplicat peste 10.000 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 2.900.000 de lei, au retinut peste 500 de permise de conducere, au constatat peste 200 de infractiuni si au depistat 3 persoane urmarite.

Asadar, la data de 9 iulie, sub coordonarea Directiei Rutiere a Politiei Romane, politistii au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere si a consecintelor acestora, precum si pentru verificarea legalitatii activitatii de transport public de persoane si marfuri.

Activitatile au vizat respectarea regulilor de circulatie privind trecerea la nivel cu calea ferata, folosirea centurii de siguranta, respectarea regulilor privind depasirea si acordarea de prioritate.

La actiuni au participat 3.526 de politisti, dintre care 1.202 de la rutiera, 2.125 de la ordine publica si 199  de la transporturi.

In urma activitatilor specifice, intr-o singura zi, au fost aplicate 10.279 de sanctiuni contraventionale in valoare de 2.884.453 de lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 246.460 de lei.

Pentru abaterile constatate la regimul circulatiei pe drumurile publice, au fost aplicate 9.231 de sanctiuni contraventionale, dintre care 111 pentru consum de alcool, 3.835 pentru incalcarea regimului legal de viteza, 112 pentru efectuarea neregulamentara a depasirii si 64 pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

Politistii au retinut 556 de permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, dintre care 125 pentru consum de alcool, 187 pentru viteza si 6 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata.

De asemenea, au fost retrase 166 de certificate de inmatriculare, pentru diferite incalcari a prevederilor legale (defectiuni tehnice, lipsa ITP sau asigurare, etc.) si a fost depistat un autoturism dat in urmarire dupa ce a fost reclamat ca fiind sustras.

Totodata, politistii au constatat 221 de infractiuni, dintre care 168 la regimul sigurantei circulatiei pe drumurile publice si 53 de alta natura si au depistat 3 persoane urmarite.

politia_rutiera

Printre exemplele punctate de politisti in comunicatul de presa se numara si barbatul in varsta de 32 de ani, care a fost depistat de politistii rutieri, in timp ce conducea cu 208 km/h, pe Autostrada A2. Acesta a fost amendat cu 1.125 de lei si i-a fost retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

De asemenea, politistii au depistat un barbat care conducea un autoturism, desi era sub influenta alcoolului. Acesta avea o alcoolemie de 1.07 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza a fost intocmit dosar penal. In sfarsit, un barbat, in varsta de 38 de ani, a fost depistat de politisti in timp ce conducea autoturismul cu 125 km/h, prin localitatea Gaiesti. Cel in cauza a fost sanctionat contraventional si i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru o perioada de 90 zile. (V.E.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: