DOSARUL AXIS! Fiica unui senator de Timis, acuzata ca a “tepuit” doi fosti ofiteri SRI cu peste 300.000 de euro!

blaga_1

Problemele de imagine ale lui Vasile Blaga, senator de Timis si copresedinte al PNL, legate de arestarea ginerelui sau, Ionut Rudeanu, continua sa fie speculate de adversarii sai politici.


De aceasta data, in vizorul denuntatorilor se afla fiica senatorului, Agathe Rudeanu, fosta Blaga, care este acuzata ca a “tepuit” doi fosti ofiteri SRI cu suma de 300.000 de euro.

Mai exact, Victor Nicolae Mecu si Alexandru Marian Niculescu, actionarii firmei de paza si protectie Team TG Guard SRL Tg. Jiu, au dezvaluit ca fata copresedintelui PNL ar fi instrainat activele unei firma intrate in insolventa, Axis Corporate Security SRL, tocmai pentru a-i pune in imposibilitatea de a-si recupera o datorie de aproape 1,4 milioane de lei, care dateaza din 2014.

Fostii ofiteri de securitate acuza faptul ca, din cauza acestei manevre dolosive, Team TG Guard SRL a intrat in incapacitate de plata, fiind la un pas de faliment.

Reaua credinta a fiicei senatorului de Timis este pusa pe seama faptului ca activele firmei Axis Corporate Security SRL au fost instrainate chiar inainte de insolventa, catre o altă firma a fiicei lui Blaga, beneficiara unor contracte cu statul.

Conform datelor oficiale, Axis Corporate Security SRL din Deva, firma sotilor Agathe si Ioan Andrei Rudeanu, a intrat in insolventa in iulie 2015, la cerere. Solicitarea acestora a venit dupa ce, in mai 2015, ginerele lui Vasile Blaga a fost arestat pentru o evaziune fiscala de 650.000 de euro.

Potrivit tabelului revizuit al creantelor Axis Corporate Security, din aprilie 2016, firma sotilor Rudeanu are datorii de 5.138.936,13 lei catre 40 de creditori.

Cei mai multi bani ii are de recuperat ANAF- 4.415.529 lei, care s-a constituit parte civilă si in procesul penal al lui Ioan Rudeanu, pentru recuperarea unui prejudiciu total de 25.319.360 lei. Al doilea cel mai important creditor este Team TG Guard SRL din Targu Jiu, firma fostilor ofiteri SRI Victor Mecu si Alexandru Niculescu, care au de recuperat 1.386.936,13 lei. (G.I.)

Leave a Reply