DRIBLING PENAL! Fotbalistul Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de inchisoare pentru frauda fiscala! Starul Barcelonei este acuzat ca a eludat plata unor taxe de 4,16 milioane de euro

messi

Lionel Messi si tatal sau, Jorge Horacio Messi, au fost condamnati miercuri de un tribunal din Barcelona la cate 21 de luni de inchisoare, precum si la plata sumei de 3,68 milioane euro pentru frauda fiscala. In Spania, insa, pedepsele mai mici de doi ani sunt executate doar in cazul unor persoane cu antecedente penale.


Ei au fost acuzati ca s-au folosit de societati-fantoma din Belize si Uruguay – pe atunci considerate paradisuri fiscale – pentru a eluda fiscul in privinta unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, intre 2007 si 2009, in valoare de 4,16 milioane euro, suma pe care au achitat-o intre timp, cu dobanda aferenta.

“Jurisprudenta cea mai recenta a Curtii Supreme in chestiunile legate de afacerea care ne preocupa pe noi par sa dea dreptate tezelor apararii”, au afirmat avocatii lui Messi, Enrique Bacigalupo si Javier Sanchez-Vera.

In timpul procesului sau, fotbalistul s-a aparat, sustinand ca nu stia nimic despre manevrele financiare care i-au adus acum aceasta condamnare.

“Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic”, a declarat atunci atacantul. “Nu mi s-a explicat niciodata cum sunt gestionate drepturile de imagine. Tot ce stiam era ca semnez cu sponsorii pentru suma X si ca apoi trebuie sa fac reclame cu fotografii si lucruri de genul asta, dar nu stiam nimic despre bani si unde ajungeau”, a declarat argentinianul cu ocazia audierii sale, pe 2 iunie.

Lionel Messi va face apel in fata Curtii Supreme spaniole impotriva condamnarii sale la 21 de luni de inchisoare pentru frauda fiscala, au anuntat reprezentantii sai legali.

Avocatii lui Messi considera ca apelul “se va incheia prin a se da dreptate apararii”, iar decizia judecatorilor “va demonstra ca Leo s-a comportat intotdeauna corect, la fel ca si tatal sau”, condamnat de asemenea in acelasi caz, se arata intr-un comunicat citat de AFP.

Conform comunicatului reprezentantilor lui Lionel Messi, procedura la Curtea Suprema spaniola urmeaza sa dureze “ceva mai putin de un an”. (V.E.)

 

Leave a Reply