ECO-INOVARE! Membrii Retelei Romane pentru Ecoinovare si-au dat intalnire la Bucuresti! Se doreste integrarea eco-inovarii in programul de invatamant universitar (P)

Instruire_ses2_2

Membrii Retelei Romane pentru Ecoinovare si-au dat intalnire la Bucuresti, in cadrul primei sesiuni de comunicare organizata de Centrul National pentru Productie si Consum Durabile.


La intalnire au participat un numar de 24 de reprezentanti din ministere, clustere, institute de cercetare si ONG-uri cu interese comune in cresterea expertizei tehnice, promovarea politicilor publice in favoarea adoptarii ecoinovarii in sectorul industrial, dar si in oportunitatile de cooperare prin proiecte relevante.

In cadrul intalnirii, specialistii romani si straini in ecoinovare, Aida Szilagyi, Anne Verniquet, Andrei Churican si Daniel Cosnita, au prezentat obiectivele generale ale retelei. Pe baza consultarilor directe, s-au identificat o serie de preocupari si proiecte comune ale membrilor retelei, printre care integrarea eco-inovarii in programul de invatamant universitar, diseminarea de informatii (articole, studii, etc), conectare la alte retele, stabilirea de contacte cu factorii de decizie, formare profesionala in domeniul eco-inovarii, sprijinirea dezvoltarii de politici publice in domeniul eco-inovarii, oferirea de servicii si suport pentru companii, acordarea de sprijin pentru dezvoltare institutionala. Cea de-a doua intalnire a retelei este programata pentru data de 13 Octombrie la Bucuresti.

De asemenea, in perioada 31 Mai – 2 Iunie 2016, Centrul National pentru Productie si Consum Durabile (CNPCD) impreuna cu Asociatia Clusterelor din Romania (Clustero) si Asociatia Genoveza pentru Dezvoltarea Economiei Circulare din Elvetia (Adegeve) au organizat la Bucuresti cea de-a doua sesiune a instruirii in ecoinovare.

Un numar de 19 reprezentanti ai organizatiilor interesate de practici inovatoare au avut ocazia sa participe la un schimb interesant de idei si o mai buna intelegere in legatura cu modalitatile de aplicare a ecoinovarii in companii, institutii sau clustere.

Participantii au avut ocazia de a se familiariza in detaliu cu notiunea de eco-conceptie introdusa in modulul anterior, precum si cu strategia si procesul de aplicare a ecoinovarii

Trainingul a fost sustinut de Anne Verniquet, experta elvetiana a Asociatiei Geneveze pentru Dezvoltarea Economiei Circulare. (M.I.)

 

Leave a Reply