IPOTEZA SOCANTA! Compromiterea procurorului Ciprian Dorobantu, de la DNA Timisoara, operatiune pusa la cale in “laboratoarele” politicii locale, in complicitate cu agenti ai serviciilor secrete

robu-dna1

Artizanii compromiterii procurorului Ciprian Dorobantu, de la DNA Timisoara, sarbatoresc, astazi, probabil, implinirea a doua luni de la succesul operatiunii prin care s-a distrus cariera magistratul incomod care pusese tunurile legii pe Primaria Timisoara.


Hartuit in trafic de persoane necunoscute, procurorul a reactionat violent, mai cu seama ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice, si a spart luneta unuia dintre autoturismele care l-au “inghesuit” pe o strada de la periferia orasului.

Imediat dupa acest incident, procurorul a fost asteptat in fata portii, pe strada Ion Romanu, din zona Freidorf, de trei persoane necunoscute, dupa care au ajuns si doi agenti ai Politiei Rutiere. Procurorul a fost ridicat si condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, fiind depistat cu un procent penal de alcool in sange.

Timp de doua saptamani, acest eveniment a ramas necunoscut opiniei publice, dupa care a “transpirat” pe surse. In ciuda intrebarilor ramase fara raspuns, nicio autoritate a statului nu a oferit vreun fel de explicatii la ceea ce s-a numit distrugerea carierei procurorului Ciprian Dorobantu, aflat la DNA inca din 2009. De curand, surse confidentiale au pus in ecuatie mai multe informatii publice si a rezultat o ipoteza soc: compromiterea procurorului Ciprian Dorobantu are toate ingredientele unei operatiuni pregatite in zona politicii locale, avand complicitatea serviciilor secrete.

“Procurorul Dorobantu a facut imprudenta sa-l cheme la DNA pe primarul Nicolae Robu, pentru audieri in dosarul contractului de telefonie mobila, cu numai o luna inainte de alegerile locale. Aceasta audiere a aruncat o umbra de indoiala asupra corectitudinii edilitare a primarului Robu, care, in cazul in care s-ar fi amplificat, putea duce la o scaderea previzibila a increderii in randul electoratului. Nu mai vorbim despre dezastrul unei eventuale decizii a procurorului de punere sub urmarire penala a primarului… In aceste conditii, este posibil sa se fi recurs la un plan de compromitere a procurorului, pentru ca dosarul sa ajunga la un alt magistrat, iar candidatul PNL la Primaria Timisoara sa ramana cu imaginea de gospodar integru. Din pacate, procurorul a oferit ocazia ideala de aplicare a acestui plan, dupa ce a consumat bauturi alcoolice la o intrunire privata si a  plecat acasa cu masina”, ne-a dezvaluit un fin cunoscator al meandrelor tenebroase ale Timisoarei.

Aceasta ipoteza poate prinde contur, daca luam in calcul faptul ca Nicolae Robu a fost chemat la DNA in data de 4 mai, iar provocarea procurorului in trafic, cu toate consecintele ulterioare, a avut loc in dupa-amiaza zilei de 6 mai.

Mai mult, unul dintre consilierii personali ai primului gospodar al Timisoarei este fostul lucrator SRI Ionut Nasleu, fost organizator de gale K1, extrem de cunoscut in lumea interlopa, iar alt sustinator fervent al primarului este europarlamentarul Cristian Busoi, care nici macar nu incearca sa-si ascunda relatia de prietenie cu seful SRI, Eduard Helvig.

Indiferent daca este un scenariu real sau virtual, compromiterea procurorului Ciprian Dorobantu a netezit calea lui Nicolae Robu catre Primaria Timisoara, iar dosarul contractului de telefonie mobila a fost ratacit, pesemne, pe undeva, prin fisetul vreunui procuror DNA mai intelegator… (G.I.)

 

Leave a Reply