GREVA! Activitatea din 51 de primarii din Timis, paralizata timp de o ora! Sindicalistii cer majorarea salariilor cu 25%, vouchere de vacanta si acordarea normei de hrana

greva1

Membrii de sindicat ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) vor intra in greva de avertisment, marti, timp de o ora, de la inceputul programului de lucru.


Cauza care a condus la aceasta greva tine de declansarea conflictului colectiv de munca, dar si faptul ca in cadrul intalnirii de saptamana trecuta cu ministrul Muncii, Dragos Pislaru, nu s-a ajuns la un consens in cadrul procedurii de conciliere.

Sindicalistii FNSA sustin ca salariatii din administratia publica locala din Romania sunt cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar, majoritatea avand venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariul minim burt pe economie (1.250 de lei pe luna).

“Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, personalul care isi desfasoara activitatea in consiliile judetene si primariile de pe intreg teritoriul tarii a fost vadit discriminat in raport cu angajatii din administratia centrala (care au beneficiat de cresteri salariale de pana la 70%)”, se arata intr-un comunicat.

Sindicalistii FNSA doresc majorarea salariilor de baza ale functionarilor publici si ale personalului din administratia publica locala cu 25%, vouchere de vacanta si acordarea normei de hrana pentru toti salariatii, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminandu-se astfel discriminarile dintre cei care primesc si cei care nu primesc acest drept. Pe perioada protestului va fi intrerupta orice activitate in institutie, asigurandu-se doar relatia cu mass-media. De asemenea, anuntul despre greva va fi postat la toate intrarile si la centrele de relatii cu publicul.

In cazul in care greva de o ora nu va avea efectul scontat, in data de 12 iulie va avea loc o greva generala de o zi, iar in 19 iulie se va declansa greva generala pe termen nelimitat. (M.I.)

Leave a Reply