GRUPAREA “SCARA RULANTA”! Hotii de buzunare romani care actionau in suprmarketurile din Germania, au fost arestati! Prejudiciul – aproximativ un milion de euro

scara rulanta

Sapte membri ai gruparii infractionale „Scara Rulanta”, care ar fi furat peste 1.000.000 de euro din buzunarele germanilor aflati la cumparaturi in supermarket-uri, au fost prinsi, in diferite tari, cu ajutorul Politiei Romane, in cadrul unei operatiuni de tip E.N.F.A.S.T..


Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, la data de 18 septembrie 2015, au fost demarate investigatiile intr-un caz complex, denumit „Scara Rulanta”, privind o grupare infractionala formata din sapte persoane, initiata in Iasi, pentru a comite furturi din buzunare in incinta supermarket-urilor din Germania.

Banii castigati din activitatea infractionala erau transferati in Romania, prin servicii de transfer online, imediat dupa savarsirea faptelor, prejudiciul ridicandu-se la peste 1.000.000 de euro.

Prin cooperarea Politiei Romane – Directia de Investigatii Criminale, cu autoritati judiciare din Europa, prin intermediul EUROPOL, s-a reusit prinderea tuturor celor sapte banuiti in cauza.

Astfel, la nivel european, a fost declansata o actiune E.N.F.A.S.T., cu scopul de a  localiza si aresta persoanele respective, actiune la care au participat echipele FAST (serviciile de urmariri) din Germania, Romania, Italia, Franta, Spania, Austria si Portugalia.

La data de 26 octombrie 2015, au fost emise, de catre autoritatile judiciare germane, mandate europene de arestare impotriva celor sapte membri ai gruparii.

In urma cooperarii directe intre echipele FAST implicate, la data de 1 decembrie 2015, a fost facuta prima arestare. Primul dintre banuiti a fost prins, in urma unei actiuni, in Madrid, Spania.

Au urmat apoi si ceilalti membri ai grupului. In urma unei operatiuni desfasurate de Politia Romana, in colaborare cu autoritatile din Spania, un altul a fost prins, la doua zile, tot in Madrid.

La data de 4 decembrie 2015, alti doi au fost arestati in Iasi.

Al cincilea banuit a fost arestat in Kiefersfelden – Germania, la data de 3 februarie 2016, in urma unui control la frontiera.

Celelalte doua persoane banuite in cauza, un barbat si o femeie, au fost prinse de politistii romani, in Iasi, la data de 29 aprilie 2016.

Operatiunea „Scara Rulanta” este un succes, prin cooperarea dintre Politia Romana si autoritatile politienesti din tarile europene, reusindu-se, intr-un interval de timp scurt,  arestarea, in tari diferite, a tuturor celor sapte membri ai gruparii, banuiti de furturi din buzunare din strainatate. (V.E.)

 

Leave a Reply