PERCHEZITII! Droguri, arme si bancnote contrafacute, gasite de politistii de la Combaterea Crimei Organizate la domiciliile unor infractori periculosi!

diicot_impact

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au  efectuat, pe parcursul a doua saptamani, 137 de perchezitii domiciliare in urma carora a ridicat peste 2,5 tone de droguri, cantare folosite la cantarirea drogurilor, grindere, tigari, alcool, arme, aparatura electronica si aproape 2.000 de cupiuri de bancnote contrafacute.


Potrivit unui comunicat al IGPR, au fost instituite masuri asiguratorii asupra a patru apartamente, a unui autoturism si au fost ridicati 360.000 de lei, 6.000 de euro, 350 de dolari si 279.000 de forinti.

“In perioada 24 iunie – 7 iulie a.c., politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au efectuat 39 de actiuni operative, pentru destructurarea unor grupari infractionale specializate in trafic de persoane, trafic si consum ilicit de droguri, criminalitate informatica si spalare de bani. In cadrul investigatiilor, pentru probarea activitatii infractionale a 176 de persoane banuite, politistii au efectuat 137 de perchezitii ce au vizat atat imobilele folosite de acestea, cat si autovehicule pe care cei in cauza le utilizau in activitatea infractionala. In urma administrarii probatoriului, 46 de persoane au fost retinute sau arestate, iar fata de 10 a fost luata masura controlului judiciar”, precizeaza sursa citata.

La actiunile desfasurate au participat 375 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale si teritoriale ale Politiei Romane. Totodata, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitatile desfasurate de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au avut loc in cadrul unor dosare penale aflate in instrumentarea DIICOT. (V.E.)

 

Leave a Reply