TUPEU MAXIM! Politistul din Dumbravita care a tras cu pistolul pentru a imobiliza un cioban s-a constituit parte civila cu suma de 50.000 de lei! Banii reprezinta daunele pentru sperietura ce i-a fost provocata de „agresor”

Branzan

Agentul de politie Dan Branzan, de la Politia Dumbravita, s-a prezentat, astazi, la Judecatoria Timisoara pentru a fi audiat in dosarul nr. 8681/325/2016, in care inculpatul Ioan Ceusescu a fost trimis in judecata pentru ultraj.


Echipat intr-o tinuta estivala, de plaja, formata din pantaloni scurti de tip bermude si tricou, politistul a avut o scurta disputa verbala cu avocata Carmen Obirsanu, care i-a atras atentia ca „echipamentul” sau poate constitui o sfidare la adresa instantei, in conditiile in care o sedinta de judecata are o anumita solemnitate. „Nici mie nu-mi place rochia dumitale!”, s-a repezit politistul cu replica, dupa care a povestit instantei cat de tare s-a speriat cand a tras cu pistolul si ce mare favor i-a facut ciobanului ca nu a tras in plin.

„Dupa doua focuri de arma in plan vertical, puteam sa trag asupra suspectului, insa am preferat sa trag inca doua cartuse in aer!”, a incercat politistul sa arate cat a fost de generos cu victima, pe care a incatusat-o in forta si a transportat-o la post.

Incidentul s-a petrecut in data de 18 februarie 2016, cand un boitar a reclamat faptul ca a fost batut de cioban pentru ca a pierdut o oaie. Agentul de politie s-a prezentat la fata locului, unde, conform declaratiilor sale, a fost amenintat cu o caramida. A reusit sa-l calmeze pe cioban doar dupa ce a tras mai multe focuri de arma.

Varianta lui Ioan Ceusescu este complet diferita, motiv pentru care a si facut o plangere la Parchet in care-l acuza pe politist de cercetare abuziva. „Boitarul a pierdut o oaie, pe care a cautat-o si pana la urma a gasit-o ciobanul. Nu era prima data cand se intampla acel lucru, motiv pentru care a avut o discutie mai aprinsa cu boitarul. Acesta a sesizat Politia, dupa care a venit acasa la cioban cu agentul Branzan, transportat chiar cu autospeciala de politie. Sa-si recupereze hainele, dupa cum a spus la procuror. Politistul a avut o atitudine extrem de violenta, a folosit tubul cu spray lacrimogen, l-a trantit la pamant, dupa care a tras cateva focuri de arma in aer. L-a incatusat pe clientul meu, l-a dus la postul de politie si a continuat sa-l bata. A fost nevoie de interventia sefului postului de politie din Dumbravita pentru a-i desface catusele, care erau foarte stranse. I-au pus incheieturile sub apa rece, ca sa nu ramana urme! Toate acestea le-am mentionat in plangerea penala pentru cercetare abuziva, care a fost clasata, dar vom ataca solutia procurorului in instanta”, ne-a declarat avocata Carmen Obirsanu. Politistul a declarat ca, prin interventia sa, nu a facut decat sa salveze viata boitarului.

Ciudat argument, in conditiile in care boitarul a fost adus in curtea ciobanului chiar cu masina de politie… Urmatorul termen in acest dosar spectaculos, cu politistul pistolar din Dumbravita, in luna septembrie. (G.I.)

 

Leave a Reply