TURIST IN SERBIA! Obiectivele turistice din Voivodina, promovate la Timisoara! Banatenii sunt invitati pe plajele de la Bela Crvka, dar si la festivalurile din tara vecina, printre care si Zilele Romanilor

sarbi 2

Organizatia de Turism din Voivodina a demarat un amplu proiect de prezentare si promovare a oportunitatilor de vacanta si petrecere a timpului liber din Banatul Sarbesc si alte zone turistice din apropierea granitei cu Romania, actiunea beneficiind de sustinerea totala a guvernului Provinciei Voivodina.


Sub genericul Zilele Voivodinei la Timisoara, proiectul a debutat cu o intalnire a organizatiilor de turism din tara vecina cu mass media si reprezentantii sarbilor de la Timisoara, la evenimentul gazduit de restaurantul Lloyd fiind prezent atat consulul general al Republicii Serbia la Timisoara, Lazar Manojlovic, si reprezentantul comunitatii sarbilor din Timisoara, Iavor Radovankovic, cat si oaspeti din Serbia, precum Ivan Djokovic, vicepresedintele guvernului Provinciei Voivodina si Natasa Pavlovic, director al Organizatiei de Turism Voivodina.

sarbi 1

 

In dorinta de a atrage cat mai multi turisti din zona de vest a Romaniei, responsabilii turismului din partea de nord- est a Serbiei au prezentat locurile ce merita vizitate, de la plajele lacurilor de la Bela Crvka, plimbarile pe Bega Veche sau croazierele pe Dunare, pana la cetatile medievale si traseele exotice de cicloturism.

sarbi 6

 

Astfel, din calendarul evenimentelor culturale ce vor fi organizate, in urmatoarele luni, in Voivodina si si celelalte zone promovate la Timisoara se distinge Zilele Romanilor, Cuvin (20 iulie), Festivalul Tuicii, Biserica Alba (6 august), Zilele Berii, Zrenjanin (23-28 august), Zilele Dovleacului, Kikinda (6-9 octombrie), Zilele culesului strugurilor, Vrset (15-18 septembrie), Zilele Braziliei, Samba carnaval, Novi Sad (12-14 august), Zilele Ciupercilor, Titel (august), Festivalul Mierii, Novi Sad (16-18 septembrie), Zilele traditionale ale placintelor, Temerin (septembrie), Festivalul muzicienilor de strada, (1-3 septembrie), Moto Cupa, Zabalj (5-7 august), Novi Sad, Orasul tangoului (25-28 august) si multe altele.

La aceasta manifestare de promovare a turismului din tara vecina au participat cu standuri de prezentare organizatiile turistice din Voivodina, Vrset, Novi Becej, Zrenjanin, Biserica Alba, Temerin, Zabalj, Novog Sada, Sid. (M.I.)

Leave a Reply