DUBOVA! Artisti plastici din Timisoara si Bucuresti se retrag, timp de o saptamana, in zona Cazanelor Dunarii pentru a crea

horia bojinCea de-a 11-a editie a Taberei de creatie Rubin-Dubova, proiect de anvergura al Fundatiei Rubin, a inceput luni, 1 august, la Cazanele Dunarii. Unii dintre cei mai interesanti artisti  din Romania raspund si anul acesta chemarii Dunarii. Ei vor trai in golful Dubovei timp de o saptamana, si, perfect integrati in energia locului,  vor crea. Locul in sine ales pentru eveniment este considerat de organizatori, dar si de participanti, ca fiind unul perfect pentru creatie si arta.


Invitaţii acestei editii a taberei sunt artistii Doina Moisescu-Herivan (Bucuresti), Edith Torony (Timisoara), Eugen Raportoru (Bucuresti), Georgiana Iancu (Timisoara), Horia Bojin (Timisoara), Marinela Mantescu (Bucuresti), Marius Leonte (Bucuresti), Mihai Moroz (Lugoj), Valeriu Sepi (Timisoara), Vlad Gherghiceanu (Bucuresti) si scriitoarea Nicoleta Papp (Timisoara).

Tabara de creatie Rubin-Dubova se desfasoara in perioada 1 – 8 august 2016, in localitatea Dubova (judetul Mehedinti). Initiata de timisorenii care au pus bazele Fundatiei Rubin, Tabara de creatie Rubin-Dubova participa la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea in valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunarii, fiind si o platforma pentru intensificarea schimbului de experienta intre artisti.

Tabara este organizata de Fundatia Rubin in parteneriat cu Primaria Dubova. Eveniment cu renume, de-a lungul deceniului de existenta, tabarara a adus impreuna peste 170 de artisti.

Leave a Reply