Reactia sefului DIICOT dupa materialul prezentat de Sky News cu traficantii de arme din Romania! “Nu excludem o tentativa de discreditare!”

traficanti RO

Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a spus, in legatura cu materialul prezentat de Sky News, in care a fost dezvaluita o intalnire cu traficanti de arme din Romania, ca nu exclude o tentativa de discreditare, deoarece armele par a fi de vanatoare si este de “invidiat norocul unor jurnalisti” care filmeaza traficanti mascati.


“Cu un ochi de nespecialist, am vazut armamentul prezentat de jurnalistii britanici si, la o prima vedere, iarasi repet cu un ochi de nespecialist, nu par a fi arme de razboi. Par arme de vanatoare. In al doilea rand, este de invidiat norocul unor jurnalisti care filmeaza efectiv cu camera in fata trei traficanti mascati, despre care spun in principiu ca le-au preluat telefoanele si le-au incuiat in masina, desi initial nu aveau semnal la telefon. Nu excludem niciuna dintre variante. Am luat legatura cu partenerii nostri institutionali, atat din serviciile de informatii, cat si din Politie. Ne vom face treaba in ceea ce priveste aceasta chestiune, dar nu excludem nici o tentativa de discreditare. Nu s-a dovedit nicaieri in vestul Europei unde au existat atentate, spre deosebire de Romania, ca armamentul ar proveni vreodata din estul Europei”, a afirmat Horodniceanu, la sediul DIICOT.

El a precizat ca procurorii nu au deschis deocamdata un dosar penal in acest caz, insa DIICOT va lua legatura cu partenerii sai institutionali din strainatate. Procurorul-sef al DIICOT a adaugat ca nu a avut, luni dimineata, discutii cu cei de la serviciile de informatii cu privire la un posibil trafic de armament in nordul Romaniei.

“Nu va pot spune exact cum procedam, pentru ca nici nu as vrea sa ma fac portavocea Parchetului intr-o perspectiva de informare a presupusilor traficanti”, a spus Horodniceanu. (V.E.)

Leave a Reply