Al doilea detinut evadat din Penitenciarul Buzias, capturat la o stana de oi din Uivar! Era cautat de doua saptamani de politisti si jandarmi

al doilea detinut

Dupa doua saptamani de cautari, al doilea detinut care a evadat din Penitenciarul Buzias, in data de 27 iulie, a fost capturat pe raza localitatii Uivar, in satul Rauti.


Gavril Bogdan, 25 de ani, se angajase la o stana de oi, ca ajutor de cioban, si incerca sa inceapa o viata noua, in ciuda statutului sau de fugar.

Fortele de ordine l-au imobilizat si l-au condus la sediul IPJ Timis, unde i-a fost intocmit dosar penal pentru evadare. Detinutul era incarcerat din luna decembrie 2015, avand de executat o pedeapsa privativa de libertate de 1 an si opt luni pentru savarsirea infractiunii de furt.

“In  seara zilei de 08 august 2016, in jurul orei 22,30, pe raza comunei Uivar, sat Rauti, judetul Timis, un echipaj al  IPJ Timis a identificat si capturat pe cel de-al doilea detinut, Gavril Bogdan. Acesta, impreuna cu detinutul Iulko Zoltan au parasit, miercuri, 27.07.2016, fara autorizare, punctul de lucru din cadrul sectiei exterioare Buzias a Penitenciarului Timisoara. Precizam ca in data de 28.07.2016, in jurul orei 09,45, a fost identificat si capturat  primul detinut, Iulko Zoltan, pe raza localitatii Vermes. In aceasta perioada, atat personalul Penitenciarului Timisoara, cat si personalul din cadrul IPJ Timis, IPJ Caras,  IJJ Timis, IJJ Caras si Inspectoratul Teritorial de Frontiera Timis au actionat si acordat sprijin pentru capturarea celor doi detinuti”, ne-a comunicat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Timisoara, Magdalena Radu.

Imediat dupa producerea evenimentului, conducerea penitenciarului a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, cei doi fugari risca alte pedepse de pana la 3 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply