M.A.I.! Rezultatele examenului de admitere la Academia de Politie, 2016! Cea mai mica medie cu care s-a intrat la Facultatea de Politie, 8,50

politiste1

Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” a afisat rezultatele de la examenul de admitere, 2016. Din totalul de 4.010 candidati inscrisi la concursul din acest an, au fost admisi 795 de candidati, cea mai mare medie obtinuta fiind 9,75, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne.


Cea mai mare concurenta a fost la Facultatea de Politie, unde s-a inregistrat o concurenta de 12 candidați pe un singur loc, iar cea mai mare medie obtinuta de un candidat la aceasta facultate a fost 9,50. Cea mai mica medie a fost 8,50.

Conform comunicatului, cea mai mare medie s-a inregistrat la Facultatea de Pompieri – 9,75, ultima medie de intrare fiind 8,50, iar la Facultatea de Jandarmi si Facultatea de Politie de Frontiera cea mai mare medie a fost 9,10, cea mai mica fiind 7,50, respectiv 7,80.

La Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative – specializarea “Drept”, prima medie a fost 9,50, iar ultimul candidat declarat admis a obtinut media 6,90, iar la Facultatea de Arhivistica cea mai mare medie a fost 9,70, iar cea mai mica — 7,60.

Anul acesta, in vederea reducerii deficitului de personal, cifra de scolarizare a Academiei de Politie a fost majorata cu 184 de locuri, de la 611, in 2015, la 795 de locuri.

Vezi AICI rezultatele de la Facultatea de Politie

Vezi AICI rezultatele de la Facultatea de Politie de Frontiera

Vezi AICI rezultatele de la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative

Vezi AICI rezultatele de la Facultatea de Jandarmi

Vezi AICI rezultatele de la Facultatea de Pompieri 

Vezi AICI rezultatele de la Facultatea de Arhivistica

Leave a Reply