BREAKING NEWS! Proteste masive, in aceasta seara, in Piata Universitatii din Capitala si in alte orase din tara, sub sloganul "Revolutia generatiei noastre!"    Mii de oameni din toata tara li se alatura, ora de ora, protestatarilor din Bucuresti pentru a incerca sa stopeze implementarea legilor justitiei votate deja in Parlament    Sotul unei procuroare de la DIICOT Timisoara a decedat la Spitalul Judetean in urma unui examen endoscopic     Un fost deputat PSD o acuza pe Viorica Dancila ca a sustinut si a votat in Parlamentul European ca operatiile de schimbare de sex sa fie decontate din bani publici    Medicul Mihai Ionac, fost manager al Spitalul Judetean din Timisoara, a fost reclamat la Colegiul Medicilor pentru ca le-a numit ”vaci” și ”ciori” pe asistente    Simona Halep a invins-o, sambata dimineata, pe Lauren Davis, locul 76 WTA, in cel mai nebun meci de la Australian Open, care a durat aproape 4 ore

CONTROALE! Firmele de paza si protectie, inspectate de politistii de la IGPR! Peste 1.000 de agenti de securitate, sanctionati contraventional in ultimele sase luni

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

firma-paza

Politia Romana, prin Directia de Ordine Publica, a continuat activitatile pentru cresterea sigurantei obiectivelor asigurate cu paza proprie. In prima jumatate a anului, politistii au efectuat aproape 18.000 de controale la formatiunile de paza, peste 32.500 de agenti de paza fiind atestati.

In primele 6 luni ale anului 2016, sub coordonarea Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au efectuat 17.758 de controale pentru verificarea legalitatii organizarii, functionarii, incadrarii si dotarii formatiunilor de paza.

In urma controalelor, au fost sanctionati contraventional 700 de conducatori de unitati, 1.166 de personal de paza si 53 de sefi ai formatiunilor de paza, pentru neindeplinirea obligatiilor prevazute de lege, valoarea sanctiunilor aplicate fiind de 1.379.000 de lei.

Atestarea personalului de paza proprie a atins procentul de aproximativ 80% (total fiind de 38.947 de agenti); astfel 32.598 sunt atestati, 5.407 calificati si 942 în curs de calificare.

De asemenea, au fost operationalizate si avizate planurile de paza pentru 62 de transporturi de bunuri si valori monetare.

13.544 de obiective se asigura cu paza proprie. Activitatea prestata de personalul de paza s-a materializat atat in prevenirea infractiunilor patrimoniale, cat si in constatarea a 1.261 de sustrageri, fiind depistate 1.184 de persoane si recuperate bunuri in valoare de aproximativ 460.000 de lei, inregistrandu-se o crestere a eficientei dispozitivelor de paza.

Tot în aceasta perioada, personalul de paza a fost cercetat pentru comiterea a 4 infractiuni, dintre care 3 infractiuni de furt comise de sau cu complicitatea agentilor de securitate, fapt pentru care 19 agenti de securitate sunt cercetati penal, fiind retrase 38 de atestate profesionale, iar 887 de agenti au fost sanctionati contraventional.

In activitatea de paza au fost agresati in timpul serviciului 5 agenti de paza, iar in 5 cazuri a fost folosit armamentul din dotarea personalului de paza.

Pentru asigurarea securitatii bunurilor pazite, politistii cu responsabilitati in domeniu, in perioada de referinta, au in evidente 11.660 de planuri de paza, dintre care 11.598 pentru obiective, 62 pentru asigurarea protectiei transporturilor de valori monetare, fiind retrase 158 de avize acordate planurilor de paza si 38 de atestate.

In aceasta perioada, la nivel national, politistii au constatat 68 de infractiuni prevazute de Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: