BREAKING NEWS! Parchetul Militar din Timisoara a preluat dosarul politistilor si jandarmilor acuzati ca au batut si bagat in spital doi tineri    O familie din Satu Mare - sot, sotie si soacra - a fost ucisa in propria casa; barbatul dadea bani cu camata si se presupune ca ucigasul ar fi un debitor    Un student de la Agronomie, batut de un coleg de camin cu un box metalic    Sistemul de trafic management implementat pe strazile Timisoarei, la un pas de colaps, dupa ce CL nu a aprobat bugetul pentru mentenanta    Un student din Maroc a simulat un accident pe o trecere de pietoni din Timisoara pentru a face rost de bani sa plece acasa    Cel putin 155 de morti si 120 de raniti intr-un atac terorist cu bomba la o moschee din Peninsula Sinai, in Egipt

CONTROALE! Firmele de paza si protectie, inspectate de politistii de la IGPR! Peste 1.000 de agenti de securitate, sanctionati contraventional in ultimele sase luni

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

firma-paza

Politia Romana, prin Directia de Ordine Publica, a continuat activitatile pentru cresterea sigurantei obiectivelor asigurate cu paza proprie. In prima jumatate a anului, politistii au efectuat aproape 18.000 de controale la formatiunile de paza, peste 32.500 de agenti de paza fiind atestati.

In primele 6 luni ale anului 2016, sub coordonarea Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au efectuat 17.758 de controale pentru verificarea legalitatii organizarii, functionarii, incadrarii si dotarii formatiunilor de paza.

In urma controalelor, au fost sanctionati contraventional 700 de conducatori de unitati, 1.166 de personal de paza si 53 de sefi ai formatiunilor de paza, pentru neindeplinirea obligatiilor prevazute de lege, valoarea sanctiunilor aplicate fiind de 1.379.000 de lei.

Atestarea personalului de paza proprie a atins procentul de aproximativ 80% (total fiind de 38.947 de agenti); astfel 32.598 sunt atestati, 5.407 calificati si 942 în curs de calificare.

De asemenea, au fost operationalizate si avizate planurile de paza pentru 62 de transporturi de bunuri si valori monetare.

13.544 de obiective se asigura cu paza proprie. Activitatea prestata de personalul de paza s-a materializat atat in prevenirea infractiunilor patrimoniale, cat si in constatarea a 1.261 de sustrageri, fiind depistate 1.184 de persoane si recuperate bunuri in valoare de aproximativ 460.000 de lei, inregistrandu-se o crestere a eficientei dispozitivelor de paza.

Tot în aceasta perioada, personalul de paza a fost cercetat pentru comiterea a 4 infractiuni, dintre care 3 infractiuni de furt comise de sau cu complicitatea agentilor de securitate, fapt pentru care 19 agenti de securitate sunt cercetati penal, fiind retrase 38 de atestate profesionale, iar 887 de agenti au fost sanctionati contraventional.

In activitatea de paza au fost agresati in timpul serviciului 5 agenti de paza, iar in 5 cazuri a fost folosit armamentul din dotarea personalului de paza.

Pentru asigurarea securitatii bunurilor pazite, politistii cu responsabilitati in domeniu, in perioada de referinta, au in evidente 11.660 de planuri de paza, dintre care 11.598 pentru obiective, 62 pentru asigurarea protectiei transporturilor de valori monetare, fiind retrase 158 de avize acordate planurilor de paza si 38 de atestate.

In aceasta perioada, la nivel national, politistii au constatat 68 de infractiuni prevazute de Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: