BREAKING NEWS! Alex Bociu, vicepresedinte al TSD Timis, se revolta: "Imi pare rau sa constat lipsa de demnitate si onoare a conducerii centrale a PSD, dar si a multor colegi din Timis!"    Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, trimisa in judecata in mai multe dosare, a plecat in Costa Rica si nu s-a mai prezentat la procese    Medicii din Timisoara au amputat bratele unei femei in varsta de 59 de ani, din Resita, dupa ce aceasta a fost atacata de cainele fiicei sale    Inspectoratul Scolar Timis se muta in sediul fostului liceu cu profil agricol de pe Calea Aradului     La Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara au incepu miscarile de culise care pregatesc alegerile generale de luna viitoare    Primarul Nicolae Robu a decis ca, in statiile RATT, sa nu mai fie afisati timpii de asteptare pentru ca lumea sa nu se mai enerveze

CLASIFICARE PENALA! Seful serviciului secret al Ministerului de Interne, pus sub acuzare de procurorii DNA! Rares Vaduva a secretizat anumite informatii despre fostul sau sef, Gabriel Oprea

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

 

rares-vaduva-doi si un sfert

Seful serviciului secret al Ministerului de Interne, Rares Vaduva, a fost audiat la DNA, intr-un dosar disjuns din cel al fostului ministru, Gabriel Oprea, fiind pus sub acuzare pentru abuz in serviciu, favorizarea infractorului si deturnare de fonduri.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in perioada 2014 – 2015, persoane cu functii de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I) au aprobat mai multe rapoarte prin care a fost schimbata destinatia unor sume de bani ce erau alocate pentru cheltuieli operative ale D.I.P.I.

“Banii ce urmau sa fie folositi pentru actiuni sau misiuni cu caracter informativ-operativ au fost indreptati catre cheltuieli de protocol ori pentru inzestrarea institutiei. In acest sens, necesitatea efectuarii unor cheltuieli operative a fost atestata in mod fals”, acuza procurorii anticoruptie.

In aceeasi perioada, sub pretextul efectuarii unor cheltuieli operative nereale, functionari din cadrul D.I.P.I. si-au insusit sume de bani si produse.

Pentru a ascunde deturnarea de fonduri, persoane din conducerea institutiei au dispus clasificarea unor informatii si inregistrarea unor inscrisuri in evidentele documentelor secrete de stat ale D.I.P.I, desi divulgarea lor nu ar fi fost de natura sa produca daune securitatii nationale.

Aceste demersuri au fost facute cu incalcarea prevederilor legale, fiind cauzata o vatamare a interesului legitim al statului roman de a asigura transparenta utilizarii resurselor materiale ale institutiilor publice.

“Dupa constituirea dosarului penal nr. 20/P/2016 la Directia Nationala Anticoruptie, una dintre persoanele din conducerea D.I.P.I. a refuzat, cu incalcarea legii, sa inceapa procedura de declasificare a inscrisurilor retinute ca mijloace de proba in dosar, astfel incat sa fie excluse o serie de probe ce ar fi sustinut acuzatiile aduse de procurori, in respectiva cauza penala. Fiind avertizata asupra consecintelor faptei sale, persoana respectiva a refuzat sa puna la dispozitia procurorului o serie de inscrisuri, a caror predare fusese dispusa conform Codului de procedura penala, in dosarul mentionat”, mai spun anchetatorii intr-un comunicat de presa.

Reamintim ca Gabriel Oprea a fost trimis in judecata, in luna mai, in dosarul masinii de serviciu cumparate din banii serviciului secret al MAI. Fostul ministru de Interne este acuzat de abuz in serviciu, intrucat, in vara lui 2015, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative pentru Departamentul de Informatii si Protectie Interna pentru a cumpara o limuzina Audi A8 pentru propria folosinta, in timpul mandatului. (V.E.)

UPDATE! Rares Vaduva va fi demis! Premierul Dacian Ciolos urmeza sa faca o alta numire!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

One Response to CLASIFICARE PENALA! Seful serviciului secret al Ministerului de Interne, pus sub acuzare de procurorii DNA! Rares Vaduva a secretizat anumite informatii despre fostul sau sef, Gabriel Oprea

  1. Impactpressss says:

    Da cu concursu…cum a ramas cu concursu de miercurea trecuta…e pe banda si el?…sef “comisie” Vaduva Rares

Leave a Reply

%d bloggers like this: