NEW POLITICS! Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara da semnalul redesteptarii banatenilor! “A trecut vremea liderului de tip baron local”, spune profesorul Marilen Pirtea, care propune un nou tip de politica

pirtea-

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, le propune candidatilor PNL Timis pentru pentru Senat si Camera Deputatilor sa adere la un program comun, care se bazeaza pe consultarea si identificarea nevoilor cetatenilor din judet, precizand ca este binevenit sprijinul altor partide, punctual, pe proiect.


Rectorul UVT subliniaza ca este momentul pentru a face o altfel de politica, astfel incat un partid sa ofere nu doar o lista de candidati, ci o echipa care si-a asumat o serie de proiecte de dezvoltare a judetului si a regiunii, si da drept exemple de astfel de proiecte centura Timisoarei, spitalul regional si cesterea competitivitatii Regiunii Vest.

Marilen Pirtea arata, intr-un comunicat transmis presei, ca “in politica romaneasca din ultimii ani s-au consumat multe resurse pe subiecte si proiecte irelevante pentru cetateni si nevoile acestora”, iar acest mod de a face politica, impreuna cu lipsa dialogului post – electoral intre parlamentari si alegatori, “a amplificat ruptura dintre cetateni si alesii lor”.

“Evenimentele politice din ultimul an, in special entuziasmul cu care profesionisti din diferite domenii (IT, constructii, dezvoltatori economici etc.) au decis sa se implice, punctual, pe proiecte, in administratie, ma determina sa afirm ca a sosit momentul pentru o altfel de politica in Romania”, scrie rectorul Universitatii de Vest.

Marilen Pirtea le propune candidatilor liberali sa conceapa si sa adere la un program comun care sa fie creat pe baza unei consultari publice, iar acest program sa stea la baza unei politici coerente cu o durata de viata care sa aiba continuitate si peste mandatul de 4 ani. “Putem sa implementam si sa dezvoltam acest mod de a face politica doar daca viitorii candidati ai partidului, indiferent de identitatea acestora, se angajeaza ferm in fata cetatenilor sa actioneze ca o echipa pentru punerea in aplicare a programului comun”, arata rectorul.

Rectorul UVT vorbeste despre un moment al “redesteptarii banatenilor”, despre o revolutie pasnica, rezultat al dezamagirilor oferite de clasa politica in ultimul sfert de veac.

“In acest moment, pe care il definesc ca fiind unul al redesteptarii banatenilor, al unei noi revolutii – una pasnica de data aceasta, izvorata din dezamagirile oferite de clasa politica in ultimul sfert de veac, discutiile trebuie facute in echipa. Daca se va dori, ma voi angaja in coordonarea acestui demers. Importanta va fi implicarea directa a primarilor din judet. Ei cunosc cel mai bine necesitatile localitatilor pe care le administreaza si imi doresc sa fie o legatura permanenta intre acestia si parlamentari. Pe scurt, a trecut vremea liderului de tip baron local, a celui care este stapan al tuturor ideilor si deciziilor, a celui care ofera privilegii diferentiat si partinitor. Avem nevoie sa fim o echipa foarte bine legata care lucreaza pentru fiecare cetatean al acestui judet”, spune Marilen Pirtea, care nu ezita sa-si depuna candidatura pentru pozitia de lider.

Potrivit liderului PNL Timis, Nicolae Robu, rectorul UVT Marien Pirtea este unul dintre cele 27 de persoane care s-au inscris pe listele filialei locale pentru alegerile parlamentare din aceasta toamna. (Eva Teodorescu)

One thought on “NEW POLITICS! Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara da semnalul redesteptarii banatenilor! “A trecut vremea liderului de tip baron local”, spune profesorul Marilen Pirtea, care propune un nou tip de politica

Leave a Reply