ALEGE VIATA! Expozitie de scaune extrase din autovehicule implicate in accidente rutiere cu victime care nu purtau centura de siguranta

ALEGE VIATA

Campania ,,Supravietuitorii – Trisezi centura, pacalesti viata”, desfasurata de Politia Romana, pentru constientizarea importantei purtarii centurii de siguranta in trafic, a ajuns si la Timisoara. Biroul de presa al IPJ Timis ne-a nemis un comunicat pe care-l publicaam integral.


“Politia Romana, prin Directia Rutiera, in parteneriat cu Mercury 360 Communications S.R.L., deruleaza o campanie de constientizare a importantei purtarii centurii de siguranta in trafic „Supravietuitorii – Trisezi centura, pacalesti viata”.

Multe dintre victimele  accidentelor rutiere din Romania nu purtau centura de siguranta. O practica foarte utilizata este cea a „pacalirii” centurii de siguranta.

ALEGE VIATA 3

De multe ori, conducatorului auto sau pasagerilor le este mai usor sa opreasca avertismentul sonor care semnalizeaza nepurtarea centurii, cupland centura „peste scaun”, prin fata sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit si „adaptor de centura de siguranta falsa”).

Centura de siguranta te protejeaza, dar atunci cand iei decizia de a pozitiona centura de siguranta peste scaun, practic renunti la protectie in favoarea sa.”

In perioada 16 – 22 august a.c., cetatenii pot vizita, in Piata Libertatii, din municipiul Timisoara, expozitia de scaune extrase din autovehicule implicate in accidente rutiere.

Leave a Reply