Artistii invitati in Tabara de creatie de la Dubova si-au strans uneltele! Evenimentul s-a incheiat cu vernisajul operelor semnate de cei 11 pictori, sculptori si graficieni

dubova final

In fiecare an, un grup de artisti primeste invitatia de a se reuni la Dubova, intr-un golf al Dunarii, unde au posibilitatea de a intra in armonie cu natura si de a-si da frau liber creatiei, in cadrul unuia dintre proiectele de anvergura ale Fundatiei Rubin, Tabara de creatie Rubin – Dubova.


Si in 2016, pictori, sculptori si graficieni s-au integrat perfect in energia locului – cu fluviul in fata, inconjurati de munti, sub Calea Lactee si Perseide -, iar rezultatul a fost admirat duminica seara, in cadrul vernisajului operelor nascute in tabara. Au fost 11 artisti in cel de-al XI-lea an al taberei de creatie care s-a incheiat luni, 8 august.

Editia din acest an a Taberei de creaţie Rubin-Dubova, proiect puternic si emotional al Fundaţiei Rubin din Timisoara, a inceput luni, 1 august, in Cazanele Dunarii. Unii dintre cei mai interesanti artisti plastici din Romania au fost prezenti, imbogatind locul, si anul acesta, cu lucrari deosebite: Doina Moisescu-Herivan (Bucuresti), Edith Torony (Timisoara), Eugen Raportoru (Bucuresti), Georgiana Iancu (Timisoara), Horia Bojin (Timisoara), Marinela Mantescu (Bucuresti), Marius Leonte (Bucuresti), Mihai Moroz (Lugoj), Valeriu Sepi (Timisoara), Vlad Gherghiceanu (Bucuresti) si scriitoarea Nicoleta Papp (Timisoara). Timp de o saptamana au trait si au creat impreuna.

Nelinistitul de Marius Leonte

”E o experienta unica sa convietuiesti timp de o saptamana alaturi de mari artisti contemporani, de toate varstele, si sa asisti la modul in care sunt ralizate lucrarile lor. E o experienta care, peste toate, iti largeste cercul prietenilor”, marturiseste tanara scriitoare Papp.

Initiata de timisorenii care au pus bazele Fundatiei Rubin, Tabara de creaţie Rubin-Dubova se implica, de peste un deceniu, in consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea in valoare a peisajului inegalabil din zona Cazanelor Dunarii.

Deopotriva, tabara este şi o platforma pentru intensificarea schimbului de experienţa intre artişti. Astfel, de-a lungul celor 11 ani de existenta, tabara a adus impreuna peste 170 de creatori. O expozitie cu lucrarile realizate vara aceasta la Dubova va fi vernisata pana la finele anului si la Timisoara. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Rubin in parteneriat cu Primaria Dubova. (E.T.)

 

Foto: Cosmin Damian

 

Leave a Reply