DEZINFORMARE! Reportajul cu traficantii de arme din Romania, realizat de jurnalistii postului de televiziune Sky News, reclamat la autoritatea de reglementare din domeniul comunicatiilor din Marea Britanie!

arme_romania2

Reportajul “de investigatie” privind contrabandistii de arme din Romania, care au acordat un interviu jurnalistilor de la postul de televiziune Sky News, este o facatura, potrivit reactiei autoritatilor.


Ambasada Romaniei la Londra a anuntat, marti, ca a preluat pozitiile institutiilor abilitate ale statului roman (IGPR si DIICOT) si le-a transmis, cu scop de drept la replica, postului de televiziune Sky News.

Ambasada a sesizat si autoritatea de reglementare din domeniul comunicatiilor din Marea Britanie, OFCOM, referitor la continutul reportajului Criminal Gang Selling Military Weapons, in care se prezinta presupusi traficanti de arme romani. Armele sunt de vanatoare, localizarea e imprecisa.

“Referitor la reportajul Criminal Gang Selling Military Weapons, difuzat de postul de televiziune Sky News in ziua de 7 august a.c., in care se prezinta presupusi traficanti de arme romani, precizam ca, din luarile de pozitie initiale ale institutiilor abilitate ale statului roman (Inspectoratul General al Politiei Romane – IGPR si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – DIICOT), se desprind urmatoarele aspecte de interes: din primele verificari efectuate de politistii romani, cu sprijinul celorlalte institutii din sistemul de securitate nationala, rezulta ca armele prezentate in reportajul televiziunii Sky News sunt din categoria celor de vanatoare; pana in acest moment, nu exista date din care sa rezulte ca armele ar proveni din savarsirea infractiunii de contrabanda. In prezent, sunt continuate verificarile pentru clarificarea situatiei de fapt si stabilirea unor eventuale incalcari ale normelor privind regimul juridic al armelor si munitiilor; in vederea elucidarii cazului prezentat, institutiile romane abilitate vor contacta, de asemenea, partenerii institutionali din strainatate”, se arata in comunicatul de marti al Ambasadei Romaniei in Marea Britanie, potrivit Agerpres. (M.I.)

 

Leave a Reply