FOCURI DE ARMA LA FRONTIERA! 28 de migranti care incercau sa intre ilegal in Romania, opriti la frontiera, in Timis! O calauza sarba a fost retinuta dupa ce politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare

migranti TM

Un echipaj comun format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis, a depistat, in noaptea de joi spre vineri, 28 de migranti – 27 de origine siriana si un irakian, ce intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, din Serbia.


“Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera au depistat si o posibila calauza, un cetatean sarb care se deplasa pe acelasi traseu folosit de migranti, pentru retinerea careia au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de arma in plan vertical”, se arata in comunicatul IGPF.

Sursa citata informeaza ca, dupa miezul noptii, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga a observat un grup de persoane care a trecut ilegal frontiera de stat din Serbia in Romania.

“Imediat s-a declansat o actiune tactica specifica politieneasca impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis, fiind depistate, in apropierea granitei cu Serbia, intre localitatile de frontiera Comlosu Mic si Comlosu Mare, judetul Timis, mai multe persoane de origine afro-asiatica ce nu isi justificau prezenta in zona”, precizeaza IGPF.

Persoanele respective au fost preluate si transportate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, in vederea cercetarilor.

Politistii de frontiera au observat, cateva ore mai tarziu, un barbat care se indrepta spre frontiera cu Serbia, pe acelasi traseu urmat de grupul de migranti. El a fost somat, insa barbatul nu s-a oprit, incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin.

“In conformitate cu prevederile legale in vigoare, politistii de frontiera au executat un foc de avertisment in plan vertical, moment in care persoana in cauza s-a supus somatiilor, fiind retinuta si condusa la sediul sectorului pentru cercetari”, informeaza IGPF.

Din primele verificari s-a stabilit ca grupul este format din 28 de persoane, 26 adulti cu varste cuprinse intre 18 si 40 ani si doi copii, cu varste cuprinse intre 10 luni si 3 ani.

Potrivit IGPF, din primele declaratii si din documentele descoperite asupra adultilor, a rezultat ca 27 dintre acestia sunt cetateni sirieni si un irakian. De asemenea, s-a stabilit ca barbatul retinut cateva ore mai tarziu este cetatean sarb, acesta fiind cercetat pentru a se stabili daca este implicat in calauzirea grupului de migranti.

Totodata, au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie. Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost intarit, conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale. (V.E.)

Leave a Reply