FURTURI DIN LOCUINTE! Fostul sef al Politiei Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu, spune ca a cerut IGPR, in repetate randuri, infiintarea unor compartimente specializate in combaterea acestui tip de furturi

popescu_civil

Perioada concediilor a inmultit, ca in fiecare an, numarul furturilor din locuinte produse in Timisoara si in localitatile periurbane.


Ultimul caz a fost solutionat, in data de 23 august, de politistii Sectiei 1 Rurale Timisoara, care au identificat trei tineri cu varste cuprinse intre 17 si 19 ani, banuiti ca au sustras bijuterii si electronice dintr-o locuinta situata pe raza localitatii Giarmata.

Din cercetari a reiesit ca, in noaptea de 11 spre 12 august a.c., suspectii ar fi patruns, prin fortarea usii de acces, intr-un imobil situat pe raza localitatii Giarmata, iar din interior ar fi sustras bijuterii si un laptop pe care ulterior le-ar fi valorificat. Prejudiciul cauzat este estimat la 25.000 de lei. In cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Politistii atrag atentia ca, pentru evitarea furturilor din locuinte, proprietarii sa adapteze masurile de siguranta la tipul de locuinta si la valorile care trebuie protejate.

De altfel, dupa ce, in ultimii ani, hotii au “dat atacul” asupra locuintelor unor vipuri locale, printre care fosta presedinta a Curtii de Apel Timisoara, judecatoarea Lidia Barac, procurorii Floare Hodor si Angelica Tufariu, dar si fostul sef de la Serviciul Politie Rutiera Timis, comisarul sef Liviu Cristean, la nivelul conducerii Inspectoratului Judetean de Politie Timis s-a pus problema necesitatii unui serviciu specializat in combaterea acestui tip de infractiuni.

“Am propus de mai multe ori la IGPR, in perioada in care am detinut functia de inspector sef, infiintarea unui serviciu de politie specializat in combaterea furturilor din locuinte. S-a tot amanat luarea unei decizii in acest sens, desi am explicat ca nu este normal ca, pentru cercetarea furturilor din masini, sa existe un compartiment de politie specializat, iar pentru furturile din locuinte – nu! Adica, se presupune ca in masina tii valori mai importante decat in locuinta? Realitatea de fiecare zi demonstreaza ca este nevoie de un asemenea serviciu, de combaterea furturilor din locuinte”, ne-a declarat fostul inspector sef al Politiei Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu. (V.E.)

Leave a Reply