RECHIZITORIU! Tiganii din Recas care au agresat trei politisti, trimisi in judecata! Procurorii l-au trimis in judecata si pe Manix

lingurar1Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Ioan Manix, acuzat de savarsirea infractiunilor de ultraj, conducere a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si refuzul prelevarii de mostre biologice.


In rechizitoriul intocmit in cauza a fost retinut faptul ca in data de 3 iulie 2016, in jurul orelor 0,10, inculpatul Ioan Manix ar fi condus autovehiculul marca BMW pe strada Aviatorilor, din municipiul Timisoara, fara a poseda permis de conducere si ar fi refuzat sa se supuna prelevarii mostrelor biologice de sange necesare pentru determinarea cu exactitate a concentratiei de alcool in sange dupa ce, cu ocazia testarii sale, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Totodata, in aceleasi imprejurari, desi a perceput in mod direct ca persoana vatamata, agent şef adjunct de politie M.D., aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, i-a solicitat in mod expres sa opreasca masina condusa si sa coboare din vehicul, dar si faptul ca, ulterior, dupa spargerea geamului portierei din partea stanga-fata a masinii, politistul se afla cu mainile si bustul in interiorul autovehiculului marca BMW, ar fi procedat la efectuarea de manevre repetate de rulare a autovehiculului inainte si inapoi, provocand prin aceste actiuni leziuni traumatice la nivelul bratelor persoanei vatamate, a gatului si a zonei cervicale a acesteia, care au necesitat pentru vindecare un numar de 8-9 zile de ingrijiri medicale.

Tot in aceasta perioada, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara i-a trimis in judecata, in stare de arest preventiv, si pe inculpatii inculpatilor Lingurar Haiduc si Lingurar Patragica, sub aspectul savarsirii a cate trei infractiuni de ultraj.

In rechizitoriul intocmit in cauză s-a retinut faptul ca in data de 3 iulie 2016, in jurul orei 20,30, in timp ce se aflau in cartierul de locuinte sociale amplasat in partea de nord-vest a localitatii Recas, inculpatii Lingurar Haiduc si Lingurar Patragica ar fi amenintat persoanele vatamate, trei agenti de politie, doi dintre ei din cadrul Poliţiei Orasului Recas si unul din cadrul Politiei locale Recas, toti aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, in legatură cu aplanarea unui scandal si aplicarea de sanctiuni contraventionale. Amenintarile ar fi fost exprimate si prin manevrarea in mod repetat si intimidant a unui par din lemn, a unei lopeti, respectiv a unei coase.     

      In aceleasi imprejurari, inculpatul Lingurar Patragica ar fi exercitat acte de violenta asupra uneia dintre persoanele vatamate, prin aplicarea unei lovituri cu un par din lemn in zona pumnului mainii drepte, cauzand acesteia leziuni traumatice ce necesita un numar de 7 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare. (V.E.)

 

Leave a Reply