BREAKING NEWS! Descinderi ale politistilor din Bucuresti la palatele tiganilor pistolari din Lugoj, care o vara intreaga au terorizat orasul     O ambulanta a fost implicata intr-un accident, marti seara, la Dumbravita, fiind raniti si preluati de un alt echipaj atat medicul, cat si asistenta    Procurorul Codrin Gavra, de la DNA Timisoara, isi petrece concediul de odihna tocmai in Mexic, pentru a evita intalnirile cu viitori inculpati    Fostul premier Sorin Grindeanu ar putea prelua sefia ANCOM, unde va avea un salariu lunar de 10.000 de euro     Parcarile TimPark nu se scumpesc nici in 2018, au decis consilierii locali, un abonament lunar general urmand sa coste 42,84 lei    De maine intra in vigoare masura legislativa ce va acorda detinutilor 12 zile la fiecare 60 de zile executate in conditii necorespunzatoare

SCANDALUL GATSBY! Palatul Baroc din Timisoara, la un pas de a fi transformat in club de fite! “A fost un chef in toata puterea cuvantului!”, acuza fostul director al institutiei, in timp ce actuala conducere vorbeste despre o “receptie selecta”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

gatsby timisoara

Acuzat ca a transformat Muzeul de Arta din Timisoara intr-un club de fite, dupa ce a decis sa aprobe inchirierea Salii Baroce, care gazduia o expozitie de pictura, pentru organizarea unei petreceri aniversare inspirate din filmul Marele Gatsby, istoricul Victor Neumann se apara si spune ca presa vehiculeaza informatii false.

“Respingem toate acuzatiile vehiculate in spatiul public, intrucat inchirierea Salii Baroce s-a facut in mod legal, respectand o hotarare a Consiliului Judetean Timis. S-a semnat un contract, care a fost respectat de partenerul nostru, iar in incinta nu s-au baut bauturi alcoolice, tortul aniversar a fost unul de recuzita, iar tigara care se vede in montajul video a fost una electronica. Nu poti sa acuzi fara probe, inainte sa vii sa vezi despre ce este vorba! Se inchiriaza sali pentru receptii private si la Palatul Belvedere sau Muzeul Schonbrunn, din Viena, este o practica europeana prin care spatiile expozitionale se deschid publicului larg. Nu consider ca s-a prejudiciat imaginea institutiei de cultura”, a precizat Victor Neumann, intr-o interventie telefonica la TV Europa Nova.

In aceeasi emisiune, difuzata duminica seara, a intervenit si Simona Neumann, care a reluat ideea cu practica europeana in materie de inchiriat sali de muzeu pentru petreceri private. “Nu numai ca nu mi-am certat sotul pentru ca a inchiriat o sala a Palatului Baroc pentru organizarea unei receptii private, ci am fost de acord cu aceasta deschidere a unor spatii expozitionale catre evenimente organizate de persoane fizice. Am stat multi ani in strainatate si pot sa va spun ca toate marile muzee din Europa inchiriaza sali persoanelor fizice, unele gazduind chiar si nunti. Nu este niciun deficit de imagine pentru Muzeul de Arta din Timisoara faptul ca acolo s-a organizat o receptie inspirata din filmul Marele Gatsby, pentru ca la eveniment au participat personalitati marcante ale orasului. Poate nu este intamplator faptul ca acest scandal este provocat, acuma, cand am depus dosarul final al candidaturii la titlul de Capitala Culturala Europeana!”, si-a aparat sotul, Simona Neumann, directoarea Asociatiei Timisoara – Capitala Culturala 2021.

De cealalta parte, fostul director al Muzeului de Arta, Marcel Tolcea, spune ca, in primul rand, este vorba despre o lipsa de respect elementar pentru o cladire reprezentativa pentru cultura timisoreana. “A fost un chef in toata puterea cuvantului, cu dans, cu mancare, cu sampanie, cu lumini, cu muzică live. Intr-un alt mediu, intr-o alta cladire nimeni nu ar avea ce sa spuna. dar toate aceste lucruri se petreceau intr-o sala in care se afla expuse tablouri, adica era un spatiu expozitional”, comenteaza fostul director al institutiei, cu o recomandare expresa pentru Victor Neumann.

“Domnule Neumann, dupa ce ati transformat Muzeul de Arta in scoala Dv. doctorala, dupa ce ati transformat Muzeul de Arta in muzeu de istorie conceptuala, va rog, evitati sa transformati Muzeul de Arta si in club de fite!”. (G.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: