SPAGA PENTRU A DEVENI SOLDAT! Subofiter M.Ap.N. retinut de procurorii DNA! Militarul este acuzat ca vindea subiectele de examen la viitorii soldati gradati profesionisti

dna

Procurorii DNA – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatului Smadici Marius, plutonier adjutand in cadrul U.M. 02541 Campulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selectie si Orientare), cu privire la savarsirea a sase infractiuni de trafic de influenta.


Conform ordonantei procurorilor, in perioada martie – iunie 2016, inculpatul Smadici Marius, plutonier adjunct in cadrul U.M. 02541 Campulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selectie si Orientare), a pretins si primit de la sase persoane sume cuprinse intre 500 si 1.600 de euro, pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, proba eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau sa o sustina la U.M. 02541 Campulung Moldovenesc in vederea angajarii in cadrul M.Ap.N. ca soldat gradat profesionist, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra membrilor comisiei de examinare.

Inculpatul i-a ajutat pe acesti candidati prin punerea la dispozitia lor a variantelor de teste psihologice cu o zi inainte de sustinerea testului psihologic eliminatoriu. Toti cei sase candidati care au sustinut testul psihologic in aceasta modalitate au fost declarati admisi.

In cazul pretinderii si primirii sumei de 1.600 de euro de la unul din cei sase candidati, inculpatul Smadici Marius a lasat sa se inteleaga ca are influenta si asupra comisiei de examinare in cadrul probei sportive eliminatorii, ce urma a fi data de catre persoana respectiva.

Astfel, inculpatul l-a condus pe candidat in incinta unitatii militare unde a doua zi urma sa fie sustinuta proba sportiva, aratandu-i in ce va consta efectiv proba sportiva si lasandu-l sa se pregateasca pe traseul respectiv. A doua zi, in urma sustinerii testarii sportive, candidatul a fost declarat admis.

La data de 26 august 2016, inculpatul Smadici Marius urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply