DEMISIE! Chestorul Petre Toba a decis sa plece din functia de ministru al Afacerilor Interne! Procurorii DNA il acuza de favorizarea infractorului in dosarul DIPI-Oprea

toba demisie

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a anuntat joi ca a decis sa isi prezinte demisia din functie pentru a evita implicarea MAI intr-un scandal public in prag de alegeri.


“Am decis sa-mi prezint demisia primului-ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri. Resping cu tarie acuzatiile aduse si sunt la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii. Mentionez ca toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentarii cauzei, inclusiv la cele clasificate ‘secret de stat’ “, a spus Petre Toba.

Premierul Dacian Ciolos a afirmat joi ca ar fi “cel mai bine” ca ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, sa isi dea demisia.

“Un lucru este clar, indiferent despre cine ar fi vorba in Guvern, cineva care are semnatura mea sau propunerea mea pentru a fi numit sau demis, evident ca in aceste conditii cred ca trebuie sau sa isi dea demisia sau, daca nu, o sa ii cer eu sa plece. Este evident ca, in aceste conditii, este cel mai bine si pentru dansul si pentru Guvern ca dansul sa plece”, a spus Ciolos, intrebat cu privire la situatia ministrului de Interne, Petre Toba.

Prim-ministrul a precizat ca o sa discute in acest sens cu Petre Toba pentru a vedea ce hotaraste ministrul Afacerilor Interne.

El a spus ca nu stie exact despre ce este vorba in dosarul in care este vizat Petre Toba, insa a subliniat ca justitia va decide. “Nu comentez, pentru ca nu stiu exact despre ce e vorba. Asta nu inseamna ca respectiva persoana este vinovata. Justitia va decide, dar e vorba in primul rand de moralitate si integritate”, a mai afirmat Ciolos.

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut joi sesizarea presedintelui Romaniei pentru a aprecia asupra exercitarii dreptului de a cere urmarirea penala a lui Petre Toba, ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea infractiunii de favorizare a faptuitorului in dosarul fostilor sefi DIPI.

Solicitarea referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de Toba are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in 1 aprilie 2016, in contextul in care la DNA se afla in instrumentare dosarul 20/P/2016 (n.r – prin care au fost trimisi in judecata Gabriel Oprea si alte persoane), acesta, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente. (G.I.)

 

Leave a Reply