JOBURI IN POLITIE! Functii de ofiteri si agenti scoase la concurs de Ministerul Afacerilor Interne! Se incearca reducerea deficitului de personal, intrucat rata iesirilor la pensie este de 1.000 de angajati pe luna

politisti perchezitii

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca scoate la concurs 5.416 de posturi in Politie, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si alte structuri, potrivit unui comunicat emis, marti, de MAI.


Aproape 1.400 de posturi sunt destinate specialistilor care nu au putut fi instruiti in unitatile de invatamant ale MAI.

Cele mai multe dintre functiile scoas la concurs, respectiv 2.853, sunt destinate Politiei Romane.

Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofiterilor si 4.387 agentilor/ subofiterilor.

De asemenea, 1.396 functii sunt destinate incadrarii de specialisti a caror pregatire de baza nu poate fi asigurata de catre scolile MAI, mentioneaza sursa citata.

Ministerul Afacerilor Interne spune ca are deficit de personal de aproximativ 17.500 de functii, in prezent.

Din luna ianuarie 2016, MAI a demarat un Program de reducere a deficitului de personal, aceasta fiind a patra etapa de angajari si cea mai importanta din punctul de vedere al numarului de posturi scoase la concurs.

Pana in prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agentilor in corpul ofiterilor, angajarea din sursa externa ori reincadrarea sau rechemarea in activitate a personalului disponibilizat in anii trecuti si, respectiv, incadrarea absolventilor scolilor MAI – promotia 2016.

In ultimele luni ritmul iesirilor la pensie din sistem s-a mentinut ridicat, ajungand pana la 1.000 de angajati/luna. De la inceputul anului, 8.026 de angajati si-au incetat raporturile de munca. (M.I.)

Leave a Reply