EXCLUSIV! Ofiter de politie din Timisoara, eliberat din arestul la domiciliu! Procurorii DIICOT il cerceteaza in dosarul hotilor de buzunare din oras

arest_impact

Inspectorului principal George Gavrea, de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, acuzat de protejarea unui grup de hoti de buzunare din oras, a scapat de arestul la domiciliu in care a fost plasat de instanta, la cererea procurorilor DIICOT.


Curtea de Apel Timisoara a decis sa admita contestatia inculpatului, sa desfiinteze incheierea Tribunalului Timis de prelungire a arestului cu inca 30 de zile si, rejudecand cauza, sa respinga propunerea procurorilor de prelungire a masurii preventive.

Retinut in urma cu trei luni, in urma unui denunt in care era acuzat ca sprijinina o retea infractionala specializata in furtul si clonarea de carduri bancare, George Gavrea a reclamat faptul ca este victima unor hoti de buzunare din oras, care au facut o intelegere cu procurorii. Punerea in libertate, intr-un dosar penal in care erau cercetati in stare de arest preventiv, contra denuntului impotriva sa.

De altfel, recompensarea celor patru hoti (Kanalas Izabella, Boros Atila Ioan, Miclea Ionut si Schein Angela) pentru “darea in primire” a lui George Gavrea este vizibila si pe portalul justitiei, unde se pot vedea cererile adresate instantei chiar de catre procurorii DIICOT, care obtin solutii consecutive de inlocuirea a arestului preventiv in arest la domiciliu si, ulterior, in control judiciar.

“Chiar in ziua in care s-a judecat contestatia noastra, hotii de buzunare fusesera prinsi la furat, din nou, prin mijloacele de transport in comun, de catre politistii locali. Tocmai acest lucru l-am scos in evidenta, ca instantele de judecata au fost manipulate de procurorii DIICOT, intrucat au admis cererile de punere in libertate a hotilor, dupa denuntarea ofiterului de politie, iar acestia s-au intors la preocuparile lor infractionale, furtul din buzunarele calatorilor in mijloacele de transport ale RATT. Cred ca am starnit orgoliul magistratilor, care au decis inlaturarea tuturor masurilor preventive luate in acest dosar”, a explicat avocatul Florin Kovacs.

Decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Timisoara a fost primita cu bucurie toti apropiatii politistului, dar mai cu seama de tatal sau, Gheorghe Gavrea, fost ofiter de informatii la “Doi si-un sfert”, care s-a declarat increzator ca, intr-un final, adevarul va iesi la iveala in acest dosar. (G.I.)

Leave a Reply