EXCLUSIV! Fost ofiter din cadrul SRI Timis, revoltat ca i se refuza avansarea in grad pe motiv ca ar fi “socru de interlop”!

sturz

Maiorul in rezerva Vasile Sturz, fost cadru activ in SRI Timis mai bine de doua decenii, reclama faptul ca i se interzice avansarea in grad sub o motivatie hilara, si anume ca ar fi socru de interlop.


Ofiterul a rabufnit, recent, intr-o emisiune in direct a postului TV Europa Nova Timisoara, unde a atras atentia fostilor sai colegi ca, desi a trecut in rezerva in urma cu mai multi ani, este discriminat din cu totul alte cauze decat cele profesionale. “De patru ori am fost propus spre avansare de Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere – S.R.I. si tot de atatea ori am fost taiat de pe lista. Fostii colegi din SRI Timis mi-au explicat ca de vina ar fi cei de la Contrainformatii, de la Bucuresti, ca am tot primit avize negative din partea lor. Insa, este foarte clar ca informatiile despre mine, despre activitatea mea de rezervist, despre situatia mea familiala, sunt trimise la Bucuresti de aici, de fostii mei colegi. Nu cred ca CI-stii de la centru vin la Timisoara pentru a-l investiga pe Sturz, care este propus spre avansarea in grad din postura de rezervist”, a reclamat fostul ofiter de la SRI Timis.

In opinia sa, motivele discriminarii fata de ceilalti colegi care au mai primit cate un grad, ar fi absolut irelevante pentru un fost profesionist. “Mi-am facut datoria fata de tara cat am fost activ, am avut doar calificative de bine si foarte bine, nu inteleg atitudinea din prezent a celor de la SRI. Mi s-a reprosat ca as fi socru de interlop, dar nu inteleg de ce viata fiicei mele, optiunile ei, trebuie sa fie invocate ca etalon al profesionalismului meu. Vreau sa va spun ca sunt mandru de ginerele meu, Adi Olteanu, caruia i s-a cantat imnul de mai multe ori cand a practicat luptele, acuma este arbitru international, sunt mandru de familia lor, am doi nepoti minunati, nu pot sa-mi reprosez absolut nimic din acest punct de vedere! Daca sunt o persoana incomoda pentru SRI, ca nu pot sa tac, atunci sa mi se spuna verde in fata, nu sa se inventeze motive hilare pentru sanctiunea neavansarii in grad”, a precizat fostul ofiter de informatii. Refuzul avansarii sale la urmatorul grad, cel de locotenent-colonel, este cu atat mai greu de explicat, in viziunea sa, cu cat nu presupune niciun fel de supliment banesc la solda lunara de rezervist.

Reamintim ca, nu cu mult timp in urma, Vasile Sturz a dezvaluit ca exista jurnalisti care primesc informatii privilegiate din dosarele lucrate de SRI sau ataca la comanda oameni de afaceri care nu mai sunt in gratiile serviciului. “Eu personal am fost tinta unei astfel de campanii de denigrare comandata din interiorul SRI, cu informatii confidentiale care au ajuns la presa pe cai neortodoxe”, a acuzat ofiterul. (G.I.)

 

Leave a Reply