PERCHEZITII! Locuintele a doua angajate a CEC Bank acuzate ca au furat peste 3 milioane de lei din conturile clientilor, rascolite de anchetatori

CEC Zlatna

Politistii si procurorii au efectuat, astazi, perchezitii domiciliare la doua angajate ale agentiei CEC Bank Zlatna, acuzate ca, in perioada 2012 – 2016, au furat din conturile clientilor peste 3.200.000 lei.


Conform anchetatorilor, cele doua „i-ar fi indus in eroare pe unii clienti ai bancii, pentru care nu ar fi efectuat operatiuni de depunere a banilor in cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, insusindu-si banii si eliberandu-le documente care atestau, in mod fictiv, ca sumele de bani au fost depuse in conturile lor si au fost introduse in circuitul bancar”.

In urma actiunilor celor doua angajate, 108 persoane au fost pagubite. In paralel cu ancheta politistilor, reprezentantii bancii deruleaza o ancheta interna la agentia Zlatna, dupa ce mai multe persoane sustin ca au ramas fara bani in conturi. In cazul in care acuzatiile se vor dovedi, institutia ii va despagubi pe clientii afectati.

„CEC Bank cunoaste situatia creata la agentia Zlatna, judetul Alba si este in curs o ancheta interna. Banca ofera tot sprijinul autoritatilor in acest caz, iar in situatia in care acestea vor dovedi implicarea salariatilor sucursalei in astfel de acte, Banca va lua masurile care se impun, inclusiv de despagubire a clientilor afectati”, au declarat, la sfarsitul lunii august, reprezentantii bancii.

Cele doua angajate cercetate pentru delapidare si inselaciune sunt surori. (V.E.)

Leave a Reply