EXCLUSIV! Pe Insula Thassos continua sa soseasca turisti, chiar daca MAE a instituit alerta de calatorie! “Nu exista nicio stare de urgenta! Pe insula sunt peste 1.000 de romani”, spun turoperatorii

thassos1

In ciuda alertelor de calatorie instituite de Ministerul Afacerilor Externe pentru Insula Thassos, din Grecia, ca urmare a unor incendii de vegetatie izbucnite sambata, si care au provocat evacuarea a doua sate si doua manastiri, turistii romani continua sa soseasca pe insula din Marea Egee pentru a-si petrece vacanta.


De altfel, cei peste 100 de turisti din Timisoara care au ajuns, marti dimineata, pe insula aflata la 8 kilometri de partea continentala a Greciei, au avut surpriza sa constate ca plajele din zona capitalei Limenas sunt la fel de populate, ca in plin sezon, iar norii de fum si cenusa, atat de invocati in alertele televizate din tara, lipsesc cu desavarsire. Deci, conditii ideale de concediu in extrasezon!

thassos2

“Au fost cateva incendii in partea de sud a insulei, provocate de fulgere, care s-au extins si au dus la evacuarea unor localitati. Pompierii, salvamontisti si voluntarii care au participat la stingerea flacarilor cred ca se afla si in prezent acolo, insa toate informarile din presa au fost exagerate. Dupa cum ati vazut, niciun turist nu se inghesuie in port pentru a parasi de urgenta insula, cu feribotul, dupa cum s-a tot vorbit in tara. E liniste, lumea face plaja, temperatura aerului, 27 – 28 de grade, este ideala pentru petrecerea unei vacante reusite in Thassos”, i-a incurajat reprezentanta firmei AS Tour din Timisoara pe turistii nou-sositi.

Conform ghizilor si turoperatorilor, in prezent, pe insula Thassos isi petrec concediul peste 1.000 de cetateni romani. “In Insula Thassos nu a fost declarata stare de urgenta, feribot-ul circulă normal, nu au fost suplimentate cursele, catre si dinspre continent. Circulatia pe insula se desfasoara normal si situatia este sub control”, au precizat reprezentantii AS Tour. (G.I.)

 

Leave a Reply