GREVA GENERALA! Sindicatul din Primaria Timisoara ameninta cu blocarea totala a activitatii din administratia publica locala! Revendicarile trebuie solutionate pana la sfarsitul lunii in curs

tiberiu-negrei

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (F.N.S.A.) a anuntat ca greva generala a salariatilor din administratia publica locala va fi reluata incepand cu data de 31.10.2016, intrucat guvernantii nu solutionat, asa cum au promis, revendicarile sindicatului.


Este vorba despre acordarea normei de hrana si acordarea voucherelor de vacanta pentru toti salariatii din administratia publica locala.

De altfel, greva generala trebuia declansata la data de 19.07.2016, insa a fost suspendata in urma angajamentelor luate de Vasile Dincu, viceprim-ministru, in numele Guvernului Romaniei, ca problemele vor fi rezolvate.

“Avand in vedere cele precizate mai sus, datorita faptului ca pana la aceasta data Guvernul Romaniei nu a considerat importanta solutionarea revendicarilor salariatilor din administratia publica locala din Romania, iar acestea nu vor fi rezolvate in mod favorabil pana la sfarsitul lunii septembrie, conform angajamentului, pentru reducerea discrepantelor salariale dintre administratia publica locala si cea centrala, Conferinta FNSA a hotarat ca dupa aceasta data sa reia procedurile pentru organizarea grevei generale pe termen nelimitat, suspendata, si a stabilit declansarea acesteia incepand cu data de 31.10.2016”, ameninta sindicalistii. Pana atunci, dupa cum ne-a transmis presedintele FNSA, Valer Suciu, sindicatele afiliate la FNSA vor strange semnaturile necesare procedurii declansarii grevei generale pentru blocarea in totalitate, pe termen nelimitat, a activitatii din administratia publica locala.

Reamintim ca, la greva generala de o zi din data de 12.07.2016, a participat doar un singur sindicalist. (M.I.)

 

 

Leave a Reply