BREAKING NEWS! Ministrul Tudorel Toader, acuzat ca vrea sa distruga DNA, dupa ce a propus infiintarea unei directii de Parchet speciala pentru anchetarea magistratilor    Politia Timis a operat primele retineri in scandalul dintre clanurile tiganesti de la Lugoj: doi tineri care au distrus un BMW cu topoarele    Suspiciuni de frauda la examenul pentru ocuparea a 20 de posturi de ofiteri organizat de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara    Bucuresteanca Roxana Iliescu, vicepresedintele CJT, ii transmite teleormaneanului Liviu Dragnea ca "Banatu-i fruncea"     Mihai Razvan Ungureanu vizat pentru sefia Serviciului de Informatii Externe    Sondaj hilar lansat pe Facebook de eurodeputatul Maria Grapini, care-si intreaba prietenii daca ar trebui sa-si mai taie din par sau nu

ALERTA IN TIMIS! Carcase de ovine contaminate cu E.Coli, depistate la un abator din Timis! Bacteria a mai fost depistata in alte trei judete, in probele de mici, cas si carne de vita

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

carcase ovine

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis au depistat, in urma unui control tematic in abatoarele din judet, carcase de ovine contaminate cu bacteria E. Coli.

Potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul ANSVSA in data de 27 septembrie, prezenta bacteriei Escherichia Coli verotoxigena a fost descoperita in patru judete, printre care si Timisul. Iata comunicatul oficial:

“In perioada 05.09.2016 – 16.09.2016, in cadrul Planului National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, au fost prelevate si analizate un numar de 115 probe, din urmatoarele categorii de produse: carne (sanitatie carcasa bovine, carne tocata ovina, carne tocata vita, pasta de mici amestec, hamburger de manzat, pulpa manzat, pastrama din pulpa de vita, carnati de casa amestec, antricot bovina) si lapte si produse din lapte (telemea oaie, telemea vaca, lapte crud vaca, cascaval, lapte crud capra, smantana, cas proaspat,  branza proaspata de vaci, iaurt de vaca, branza telemea de capra).

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor, desemnate si instruite pentru a desfasura actiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificarii, din judetele: Bucuresti, Cluj, Calarasi, Botosani, Iasi, Timis, Caras Severin, Gorj, Braila, Galati, Satu Mare, Covasna, Brasov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramures, Neamt, Vrancea, Dolj, Calarasi, Buzau, Salaj, Bistrita Nasaud, Bacau, Alba, Valcea.

In perioada mentionata, a fost depistata prezenta Escherichia Coli verotoxigena la 4 probe prelevate din:

-proba recoltata din produsul mici (amestec vita/oaie), restaurant, judet Giurgiu;

-proba recoltata din produsul cas proaspat, centru prelucrare lapte, judet Vaslui;

-proba rezultata din produsul carne tocata vita, carmangerie, judet Iasi;

-proba rezultata de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitatie), abator, judet Timis.

Ca urmare, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-a depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control.

Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum si masurile dispuse in cadrul Planului National de Control”, se precizeaza in comunicatul ANSVSA.

Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena a fost demarat in data de 16 mai si se va desfasura pana pe data de 31 decembrie 2016. (M.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: