BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

EXCLUSIV! Rectorul Marilen Pirtea ar putea fi obligat sa renunte la candidatura pentru Camera Deputatilor! VEZI motivul posibilei ramaneri la catedra

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

pirtea-

Candidatura rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, la Camera Deputatilor ar putea fi stopata, saptamana viitoare, de insusi ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, care a anuntat ca pregateste un proiect de modificare a Legii Educatiei Nationale.

Pentru a elimina anumite “incompatibilitati de natura politica” in mediul universitar si preuniversitar, Mircea Dumitru sustine reintroducerea interdictiei de a cumula o functie executiva si de conducere intr-o universitate cu o functie politica sau un mandat de parlamentar.

Intrebat daca intentioneaza sa reintroduca interdictia de cumulare a functiei de rector cu functie politica, Mircea Dumitru a raspuns:

“Ne-am propus la minister sa facem acest lucru introducand un proiect care va fi discutat de guvern. Nu vrem o reforma mare, nu vrem o noua lege a Educatiei, punctual pe anumite articole care ni se pare ca nu sunt de acord cu ce trebuie sa fie in universitati, sa putem face aceste modificari”.

Ministrul a mai precizat ca “punctual sunt chestiuni legate de integritati, intedictia de a cumula o functie executiva si de conducere in universitate cu o functie politica sau o functie in Parlamentul Romaniei.

In aceste conditii, este greu de presupus ca Marilen Pirtea va renunta la mandatul de rector al UVT si la un salariu anual de 135.283 de lei din functia de baza, 116.138 lei incasati din diferite proiecte de cercetare, peste 20.000 de lei indemnizatii din consilii de administratie, aproape 3.000 de lei din plata cu ora a cursurilor tinute studentilor si alti peste 3.000 de lei pentru activitatea din cadrul UEFISCDI, conform declaratiei de avere, venituri care-l claseaza pe locul cinci in topul financiar al rectorilor din Romania, pentru un salariu de deputat, care nu poate depasi 10.150 de lei pe luna.

Chiar si in cazul in care va fi vorba despre un proiect de lege si nu despre o ordonanta de urgenta, iar pana la adoptarea sa Marilen Pirtea sa fie deja in Parlament, cu siguranta, in momentul intrarii in vigoare a noilor modificari, rectorul timisorean va fi pus in situatia de a alege: politician sau conducatorul unei institutii de invatamant superior.

Reamintim ca, deocamdata, Marilen Pirtea deschide lista PNL Timis pentru Camera Deputatilor, fiind urmat de Ben Oni Ardelean, Liliana Oneţ, Balint Petrescu, Liviu Cocean, Mariana Nagy, Daniela Mariş, Maria Barna, Adrian Colhon şi Cornel Samartinean. (Carla Radulescu)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: