EXPLOZIV! Avocatul Viorel Pasca sare in apararea sefei DNA, in scandalul tezei de doctorat! “Totul porneste de la o confuzie!”, spune indrumatorul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi

viorel_pasca

Avocatul timisorean Viorel Pasca a intervit in scandalul momentului din Romania – autodenuntul deputatului Sebastian Ghita care spune ca, in 2012, a participat la falsificarea unui document legat de plagiatul tezei de doctorat a sefei DNA – si nu a ezitat sa garanteze pentru autenticitatea lucrarii de doctorat a procuroarei Laura Codruta Kovesi.


De altfel, Viorel Pasca, in calitate de profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara, a fost indrumatorul de doctorat al sefei DNA, motiv pentru care a venit cu explicatii, inainte ca numele sau sa fie amestecat in acest scandal national ce vizeaza, foarte posibil, debarcarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA.

“Trebuie sa limpezim un lucru, inca de la inceput: nu stiu nimic despre Comisia din 2012, de dupa si mai nu stiu cine! Lucrarea de doctorat a doamnei Kovesi a inceput in 2008. Lucrarea ei de doctorat privea criminalitatea organizata. Doctoratul dura vreo 4 ani, ea l-a facut in trei. Lucrarea dupa ce a fost sustinuta in public la Facultatea de Drept din Timisoara si aprobata, din comisie facand parte patru profesori, niste nume importante in viata juridica. Ulterior, a fost trimisa in senatul universitatii. Totul porneste de la o confuzie! In lucrare sunt pasaje preluate din articole anterioare ale ei cu numele de Laura Codruta Lascu, ca fata, inainte de a se casatori. Doctorandul are obligatia de a scrie si de a publica, iar lucrarile pot fi reluate in teza de doctorat. Daca exista alte pasaje in afara de cele amintite, nu am cunostinta pentru ca, sincer sa va spun, nu am decelat asemenea pasaje care nu-mi apartin. Nu stiu daca a existat o comisie, din care facea parte si Sebastian Ghita, care trebuia sa verifice daca doamna Kovesi indeplineste conditiile de a fi numita profesor la SNSPA, In procesul de validare a unei teze de doctorat nu are ce cauta nicio comisie parlamentara. Ghita a fost unde a fost sau nu a fost, a semnat sau n-a semnat acel raport, sa raspunda. Treaba lor. Daca nu va intereseaza ce va spun eu, intrebati-l pe Ghita.”, a spus Viorel Pasca la B1TV.

kovesi

In autodenuntul sau, deputatul Sebastian Ghita spune ca a participat eu masluirea unui raport de expertiza ce viza teza de doctorat a sefei DNA. “Eu, Sebastian Ghita, si mai multi inalti demnitari ai Statului roman am participat la masluirea, la falsificarea Raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Eu am date, elemente si informatii, si este vorba despre mine, pe care vreau sa le aduc la cunostinta Parchetului General pentru ca doar Procurorul General sper ca mai are posibilitatea si puterea sa mai verifice asa ceva. Falsul s-a facut cu stiinta doamnei Kovesi. Nu puteam sa merg la DNA. Se ancheta doamna Kovesi singura? Eu am calitatea de cetatean. Spuneti cum vreti. Masluit, elaborat si facut de altii. Am convenit sa acoperim acest plagiat. A fost in favoarea dansei in acel moment. Am lucrat cu acele persoane in acel moment si eu i-am rugat. Nu am ajutat-o eu pe Kovesi sa ajunga la sefia DNA”, a declarat deputatul Sebastian Ghita, cu precizarea ca acea comisie nu s-a intrunit niciodata, iar acel Raport a fost scris in cladirea Guvernului Romaniei. (G.I.)

 

 

Leave a Reply