FEST-FDR2016! La Timisoara s-a dat “startul” Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Romanesti

MaRo - FEST-FDR 2016 03

Deschiderea oficiala a FEST-FDR2016 – unul dintre cele mai importante evenimente teatrale din Romania, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii si al Primariei Timisoara si organizat de Teatrul National ‘’Mihai Eminescu’’ – a avut loc duminica seara, de la ora 19.


Timp de sase zile, pana vineri, 30 septembrie, festivalul, cheama iubitorii de arte ale spectacolului in cele trei sali ale Nationalului timisorean, dar si in strada, fiecarei seri fiindu-i rezervat un fabulos spectacol outdoor la care accesul publicului e gratuit.

”Cel mai mare cadou pe care il putem oferi viitorului este cultura. Cultura este singura regula care transforma jungla intr-o societate. Asadar, suntem foarte mandri ca putem oferi o saptamana  de teatru si, chiar daca anul acesta FEST – FDR are loc in luna septembrie, anul urmator se va intoarce in luna mai. Din motive de ordin financiar, festivalul nu a putut avea loc pana acum”, a spus in deschiderea FEST-FDR Ada Hausvater, managerul Teatrului National Timisoara.

fest 1

Pentru al treilea an la rand, teatrologul Oana Bors este selectionerul sectiunii FDR. ”Credem ca dramaturgia romaneasca a crescut foarte mult in ultimii ani, este o dramaturgie care se monteaza acum in teatrele de repertoriu, o dramaturgie care, treptat, patrunde si pe scene din strainatate”, a spus Oana Bors.

Unul dintre punctele de atractie ale acestei editii va fi si avanpremiera nationala a filmului artistic Inimi cicatrizate, in regia lui Radu Jude, pelicula castigatoare a Premiului Special al Juriului si a Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies in cadrul Festivalului International de Film de la Locarno. Proiectia va avea loc  marţi, 27 septembrie, ora 19, la Cinema City, in parteneriat cu Iulius Mall Timisoara si Cinema City.

Foto: Adrian Piclisan/TNTm

Leave a Reply