FLAGRANT! Jurnalist de la o publicatie online, fost ofiter SRI, trimis in judecata pentru trafic de influenta

ofiter SRI - jurnalist

Fostul ofiter SRI Adrian Radu, care in ultima perioada a lucrat ca jurnalist pentru o publicatia online comisarul.ro, a fost trimis in judecata perntru trafic de influenta, dupa ce a fost prins in flagrant primind 2.000 de lei spaga de la directorul unui club sportiv.


Fostul ofiter SRI a promis denuntatorului ca va interveni pe langa primarul orasului, pentru ca acesta sa-l mentina pe postul de conducator al clubului. Traficantul de influenta a fost prins in flagrant, in data de 29.07.2016, de ofiterii DGA, in timp ce primea banii.

Intre timp, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a fostului ofiter SRI Adrian Radu, care in ultima perioada s-a prezentat ca fiind jurnalist la un ziar online si care este acuzat de infractiunea de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, vineri, de Directia Generala Anticoruptie, care a lucrat la acest caz, fostul ofiter este acuzat ca a primit bani de la directorul Clubului Sportiv Municipal Ploiesti, aflat in subordinea Primariei Ploiesti, pentru ca acesta sa intervina pe langa primarul orasului in scopul mentinerii in functia de conducere de la CSM Ploiesti.

“In fapt, s-a retinut ca, in cursul lunii iulie 2016, S.C.D. l-a contactat pe inculpatul Radu Adrian Ovidiu si s-au intalnit de mai multe ori pentru a discuta pe tema incetarii publicarii de articole denigratoare la adresa sa si demararea unei campanii media impotriva prezumtivului sau inlocuitor, astfel incat sa fie mentinut in functia de director al Clubului Sportiv Municipal Ploiesti. Pentru realizarea acestui deziderat, S.C.D. a inceput sa-i promita inculpatului sume mari de bani, personal sau pentru sponsorizarea ziarului unde R.A.O. este jurnalist, insa a fost refuzat. Totusi, in cursul acestor intalniri, inculpatul a aratat ca il cunoaste personal pe primarul municipiului Ploiesti si ca l-ar putea influenta in luarea deciziei privind mentinerea lui S.C.D. in functia de director, insa hotararea definitiva va fi luata in septembrie si, deocamdata, nu poate obtine decat delegarea pentru o luna de zile. S.C.D. i-a promis suma de 2.000 lei, insa numai dupa ce va avea confirmarea delegarii”, se arata in comunicatul dat publicitatii de Directia Generala Anticoruptie.

Anchetatorii sustin ca delegarea lui Stoichiciu a fost semnata in ziua de 28 iulie 2016, iar in aceste conditii Adrian Radu l-a contactat pe Cezar Stoichiciu si i-a reamintit promisiunea de dare de bani facuta.

“S.C.D. a denuntat la D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploiesti intelegerea facuta cu Radu Adrian, iar cauza a fost inregistrata si declinata la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova. In ziua de 29.07.2016, ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) – Serviciul Judetean Anticoruptie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz, au procedat la prinderea in flagrant a inculpatului dupa primirea sumei de 2000 lei”, precizeaza documentul citat.

Cezar Stoichiciu detine, de anul trecut, functia de director al Clubului Sportiv Muncipal Ploiesti si este, de asemenea, consilier personal al primarului municipiului Ploiesti, Adrian Dobre. (Vlad Enciu)

Leave a Reply