LEGEA PREOTILOR! Primariile, obligate sa acorde locuinte sociale preotilor! Initiatorii legii spun ca preotii trebuie tratati ca si medicii sau profesorii

preot

Autoritatile locale ar putea fi obligate prin lege sa acorde locuinte sociale preotilor care se stabilesc in comunele sau orasele unde primesc parohie, cum se intampla in cazul medicilor sau al profesorilor care muncesc in mediul rural, daca ”Legea preotilor”, ce urmeaza sa fie depusa la Parlament, va fi votata de senatori si deputati.


Concret, fiecare primarie din Romania va fi obligata sa puna la dispozitia preotilor o locuinta de serviciu, indiferent de cultul pe care-l reprezinta, atunci cand se prezinta la noul lor loc de munca.

”Sunt foarte multi preoti care stau prin chirie sau fac naveta zilnic ca sa vina sa-si pastoreasca enoriasii. Acestia au lefuri foarte mici, in special cei tineri,iar dupa ce isi platesc darile nu mai raman cu aproape nimic. Asa cum primesc medicii sau profesorii, asa ar trebui sa fie tratati si preotii. Sa le fie subventionata macar o parte din chirie”, au declarat initiatorii legii pentru presa. (V.E.)

 

Leave a Reply