MITA! Ofiter de politie trimis in judecata, dupa ce a pretins bani de la o persoana pe care o cerceta penal! Pretul coruptiei – 10.000 de euro

mita-blog

Procurorii anticoruptie au finalizat cercetarile si au trimis in judecata un ofiter de politie, acuzat ca ar fi solicitat si primit mita de la o persoana pe care o cerceta penal, impotriva careia exista o sesizare pentru inselaciune.


Potrivit unui comunicat al DNA, in primavara anului 2014, Vasile Ghioc, in calitate de ofiter la Sectia 15 Politie Bucuresti, a pretins de la o persoana, martor in cauza, fata de care se formulase sesizare pentru inselaciune intr-un dosar penal pe care il avea in instrumentare, suma de 10.000 de euro, din care a primit efectiv 4.000 de euro.

“Suma respectiva a fost remisa inculpatului in fata blocului unde locuia acesta, fiind introdusa anterior, la indicatiile politistului, intr-un pachet de tigari. Banii au fost pretinsi si primiti de inculpat in schimbul neindeplinirii atributiilor sale de serviciu, astfel incat denuntatorul sa nu mai fie chemat la politie si sa beneficieze de o ancheta favorabila, inclusiv prin tergiversarea efectuarii actelor de cercetare penala”, se arata in comunicat.

In acelasi context, in cursul aceluiasi an, ofiterul de politie, pentru urgentarea cercetarilor in aceeasi cauza, a pretins si primit de la persoana care formulase sesizarea pentru inselaciune (martor in cauza) sumele de 4.000 de euro si 3.000 de lei.

“De aceasta data, banii primiti cu titlu de mita au fost remisi sub forma unui imprumut, intre inculpat si denuntator fiind intocmit si un inscris olograf”, au constatat anchetatorii.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce apartine lui Vasile Ghioc.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Directiei Generale Anticoruptie. (V.E.)

Leave a Reply