NUMIRE! Ministerul de Interne va fi condus de un civil! Locul chestorului Petre Toba va fi luat de tehnocratul Dragos Tudorache

dragos-tudorache

Locul chestorului Petre Toba la Ministerul Afacerilor Interne va fi luat de Dragos Tudorache, seful Cancelariei primului ministru. Acesta a fost numele vehiculat inca de la inceput pentru preluarea portofoliului, Tudorache fiind numit in trecut si ministru interimar la Comunicatii, dupa plecarea lui Marius Bostan.


Seful Cancelariei primului ministru este de profesie jurist si a lucrat peste zece ani la Comisia Europeana, postura din care a interactionat in repetate randuri cu premierul Ciolos.

„Am analizat situatia de la MAI, demisia domnului ministru Toba, caruia vreau sa-i multumesc, este un bun profesionist, a gestionat bine alegerile locale, sper sa-si clarifice cat mai bine situatia. Am analizat, intr-o prima faza, si un interimat, dar am hotarat sa nu merg cu un interimar pentru ca este un minister important, care are atributii foarte importante in perioada urmatoare si cred ca un interimat nu ar face decat sa prelungeasca o stare de incertitudine”, a spus premierul Dacian Ciolos.

Primul ministru a mai declarat si ca nu a avut prea multe optiuni referitoare la persoana care ar putea prelua ministerul, pentru ca sunt putini cei care si-ar dori sa vina din afara clasei politice si sa ocupe o astfel de functie pentru o perioada atat de limitata.

„Ca propunere definitiva pentru urmatoarele patru luni, am hotarat sa merg cu un civil, pentru cat mai multa echidistanta si echilibru. O sa fiu sincer si o sa va spun ca n-am avut prea mult de ales pentru ca e greu sa convingi pe cineva din afara sa vina pentru patru luni de zile la un minister atat de complicat”, a adaugat premierul. Ciolos a precizat si ca a discutat cu Tudorache despre perspectiva unei candidaturi la alegerile parlamentare, iar acesta i-a marturisit ca „in niciun caz” nu va fi pe liste si ca va ramane pana la finalul mandatului dupa care „isi va vedea de treaba”. (G.I.)

Leave a Reply