PROPUNERE! Norma de hrana pentru detinuti ar putea creste de la 3,6 la 5 lei pe zi! “Am propus un ordin de ministru!”, a anuntat coducerea ANP

marius_vulpe

Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor a propus majorarea normei de hrana pentru detinuti de la 3,6 lei pe zi la 5 lei, iar in acest moment propunerea este analizata de Ministerul Justitiei, a declarat joi directorul ANP, Marius Vulpe. In opinia sa, supraaglomerarea ramane principala problema a sistemului penitenciar din Romania, aratand ca ANP a propus mai multe proiecte, inclusiv privind reintegrarea sociala a detinutilor si majorarea normei de hrana la 5 lei: “Ne dorim, de asemenea, sa crestem valoarea normei de hrana, pentru ca si acolo avem o problema de ani de zile. Ne dorim sa crestem acea suma de 3,60 lei. Am propus un ordin de ministru, e la minister si, in functie de detalii, va fi aprobat”, a spus Marius Vulpe.


Intrebat daca suma de 5 lei este suficienta, Vulpe a raspuns: “Nu conteaza ce cred eu, e o crestere si, daca bugetul isi va permite mai mult, vor fi cresteri spre imbunatatirea si acestei directii”.

Directorul ANP a mai spus ca a fost inaintat si un proiect pentru imbunatatirea conditiilor si materialelor care se cuvin detinutilor pentru ingrijirea proprie, fiind vizati in special detinutii care nu au posibilitati financiare, pentru ca ceilalti detinuti isi pot cumpara din chioscurile din penitenciare bunurile strict necesare.

“Ne dorim ca pe viitor sa imbunatatim inclusiv asistenta medicala. Sunt penitenciare in care nu exista un medic generalist. Anul trecut nu s-au facut angajari, dar acum suntem in plin proces de angajare si, in functie de medicii care vor dori sa lucreze intr-un astfel de mediu, inchis, cu oameni care au afectiuni destul de grave, unii dintre ei si potential agresiv si cu boli psihice, noi asteptam sa intregim echipa medicala din penitenciare si sa reusim macar sa acordam o asistenta minima medicala”, a mai declarat directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. (Vlad Enciu)

Leave a Reply